ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά στοιχεία πίσω από την επίθεση στα γραφεία της Καλαμαριάς

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά στοιχεία πίσω από την επίθεση στα γραφεία της Καλαμαριάς

Σε "ακροδεξιά στοιχεία" αποδίδει η οργάνωση Καλαμαριάς του ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση με μπογιές που έγινε στα γραφεία της, το βράδυ της Δευτέρας.

Οι δράστες άφησαν φέιγ βολάν που έγραφαν ότι είναι οπαδοί της ΑΕΚ και προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: "Ακροδεξιά στοιχεία κρυμμένα πίσω από την ιδιότητα οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκαν και προκάλεσαν καταστροφές, ενώ πέταξαν τρικάκια εναντίον της νέας περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Με αφορμή την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ, ο φασισμός ο οποίος καλλιεργείται μέσα στους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών και συχνά πυροδοτείται από τα συμφέροντα των προέδρων, έδειξε το βάρβαρο πρόσωπό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι ακροδεξιές ιδεοληψίες και ο φασισμός δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους αγνούς οπαδούς της ΑΕΚ, μιας ομάδας με λαϊκή βάση και μεγάλη ιστορία. Απέναντί μας δεν βρίσκονται οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ούτε οι φίλαθλοι καμιάς ομάδας, αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους χρησιμοποιούν και ο φασισμός που τα υπηρετεί. Οι επιθέσεις 'αγνώστων' που κρύβονται στο σκοτάδι της νύχτας δεν μας πτοούν και δεν μπορούν να φράξουν το δρόμο στην κυβέρνηση της Αριστεράς".

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από οπαδούς της ΑΕΚ (pics)