ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγκαστική προσγείωση του Εμπραέρ που μεταφέρει τον Βενιζέλο

Αναγκαστική προσγείωση του Εμπραέρ που μεταφέρει τον Βενιζέλο

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο από την Άγκυρα, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν ως προέδρου της Τουρκίας.

Και ενώ το αεροσκάφος Εμπραέρ πετούσε πάνω απ' τη Θάσο, οι πιλότοι του ανέφεραν βλάβη, ζητώντας άδεια για να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αιτία δεν ήταν άλλη από μια ρωγμή στο τζάμι ενός παραθύρου, η οποία μπορεί να μην «έκρυβε» σοβαρό κίνδυνο, ωστόσο οι υπεύθυνοι έκριναν ότι πρέπει να προσγειωθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο, για λόγους ασφαλείας.

Αργότερα, ένα δεύτερο Εμπραέρ προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μιλάνο, για τη διήμερη άτυπη Συνάντηση (GYMNICH) των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ.

Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κυβερνητικό αεροσκάφος Εmbraer Legacy 484 που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο από την Τουρκία στο Μιλάνο, πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ανέφεραν τα εξής:

«Το αεροσκάφος παρουσίασε ρωγμή στο εξωτερικό τζάμι του δεξιού ανεξήνεμου στις 10:20 το πρωί, ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θάσο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα συμπίεσης. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 10:39 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στις 11:54 το Embraer 209 για να μεταφέρει τον κ. Βενιζέλο στο Μιλάνο. Στο αεροσκάφος επέβαινε τεχνικό κλιμάκιο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του τζαμιού».

Οι ίδιες πηγές παρατηρούσαν ότι τέτοια συμβάντα μπορούν να σημειωθούν σε οποιαδήποτε πτήση και δεν πρόκειται για ζήτημα συντήρησης του αεροσκάφους.

Διαβάστε ακόμα:

Να μη χαλάσουμε τις διακοπές του Βαγγέλη

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει το Σύνταγμα