ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έρμαιο των δανειστών η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Έρμαιο των δανειστών η κυβέρνηση

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ερχόμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού τονίζει πως «μια κυβέρνηση δεσμευμένη στα μνημόνια δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων», καταλήγει πως «είναι και θα παραμείνει ουραγός των ευρωπαϊκών εξελίξεων και έρμαιο των δανειστών».

Στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση προσέρχεται σε έναν ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα έτσι ώστε να αξιολογηθεί θετικά για το ότι εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, δίχως να έχει να προτείνει κάποια ουσιαστική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής. Μια κυβέρνηση δεσμευμένη στα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας, δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων. Είναι και θα παραμείνει ουραγός των ευρωπαϊκών εξελίξεων και έρμαιο των δανειστών».

Διαβάστε ακόμα:

Αναγκαστική προσγείωση του Εμπραέρ που μεταφέρει τον Βενιζέλο