ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Καμία πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Κουβέλης: Καμία πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Δεν έχει βολιδοσκοπηθεί, πόσο μάλλον δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης, όπως διαβεβαίωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που συνεδρίασαν από κοινού νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (29/8).

Ο κ. Κουβέλης - στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την έγκριση των θέσεων και του χρονοδιαγράμματος σχετικά με το συνέδριο του κόμματος που έχει εξαγγελθεί από τον Ιούλιο για τα μέσα Σεπτεμβρίου – πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει, αλλά και τις ασκούμενες, εκείνη την περίοδο, πολιτικές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης - από την οποία απουσίασαν στελέχη της μειοψηφίας, καθώς και ο Σπύρος Λυκούδης, που έχουν διαφωνήσει με την διεξαγωγή του συνεδρίου - η Δώρα Τσικαρδάνη, η οποία απηχεί τις ίδιες απόψεις, κατέθεσε πρόταση επ' αόριστον αναβολής του συνεδρίου μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πλειοψηφία ωστόσο των στελεχών εξέφρασε αντιρρήσεις, καθώς, όπως ειπώθηκε, έχει ήδη ληφθεί απόφαση για την διεξαγωγή του Συνεδρίου από την Κεντρική Επιτροπή και ως πιθανότερο θεωρείται να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Από την συνεδρίαση απουσίασαν ακόμη ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης για προσωπικούς λόγους και η Νίκη Φούντα που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα:

Αναγκαστική προσγείωση του Εμπραέρ που μεταφέρει τον Βενιζέλο