ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα Παπανδρέου-Τσίπρα για το χρέος

Σκληρή κόντρα Παπανδρέου-Τσίπρα για το χρέος
Την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσαν όσα είπε στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ...

Την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσαν όσα είπε στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση ερώτησής του για την «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας, με αφορμή και τις χθεσινές καταγγελίες του, ότι ο κ. Παπανδρέου υπήγαγε τη χώρα στο ΔΝΤ και την τρόικα, «βάσει οργανωμένου σχεδίου» και «παίζοντας το παιχνίδι των Αμερικανών και της ντόπιας ολιγαρχίας».

«Σήμερα κ. Τσίπρα, μετά από 30 χρόνια, δεν χρειάζεται να βγάζω την ταυτότητά μου για να αποδεικνύω ποιος είμαι. Το ποια η προσφορά και ο αγώνας μου, το ξέρει ο ελληνικός λαός. Παραμένουν όμως πολλά ερωτηματικά για την δικιά σας πορεία, αν συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο», απάντησε ο Γ. Παπανδρέου.

«Μιλάτε για Μνημόνιο χρεοκοπίας, αλλά θέλετε ο μισθός σας και των υπαλλήλων σας να μπαίνει κάθε μήνα. Η χρεοκοπία ήταν ante portas και δεν την ζήσαμε, δεν την ζήσατε, γιατί εμείς κάναμε το καθήκον μας. Δεν ζήσαμε σκηνές Αργεντινής, να βγαίνουν οι εργαζόμενοι στους δρόμους, άνεργοι, με κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, εξαθλίωση, λεηλασία και αστάθεια».

«Έχετε μελετήσει την ιστορία της Αργεντινής; Η Αργεντινή κατέρρευσε, ακριβώς επειδή πήγε στο ΔΝΤ, ακριβώς επειδή υιοθέτησε αυτήν την νεοφιλελεύθερη πολιτική», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ξεπουλάτε την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, τον ΟΠΑΠ. Είναι μεγάλο το σκάνδαλο, με την έννοια ότι η χώρα δεν έχει την δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της, ακόμα και αν ανακάμψει η χώρα» παρατήρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ιδιωτικοποιείτε την Αγροτική Τράπεζα που έχει υποθηκευμένα τα 2/3 της ελληνικής γης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την πιο μεγάλη καταθετική βάση...» πρόσθεσε.

«Σήμερα όλοι μπορούν να μιλάνε εκ του ασφαλούς, να λένε ό,τι αθλιότητα θέλουν, όπως ότι όλα είναι προαποφασισμένα, ότι λειτουργήσαμε «βάσει σχεδίου για να κάνουμε τη δουλειά των Αμερικάνων». Δηλαδή αν χρεοκοπούσαμε, δεν θα κάναμε την δουλειά των Αμερικάνων;», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι τα ίδια λέγανε και για τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι ήταν πράκτορας των Αμερικάνων.