ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κακλαμάνης: Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται την θέση του Προέδρου

Ν. Κακλαμάνης: Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται την θέση του Προέδρου

O Κώστας Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέροντας ότι έχει εξουσιοδότηση από τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει αυτή την αναφορά δημοσίως.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 είπε: «Πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήθηκα με τον Κώστα Καραμανλή και για το θέμα το συγκεκριμένο μού είπε πως αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε, ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε. Δεν υφίσταται σαν σενάριο».

Σε ό,τι αφορά τη δική του στάση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε: «Είμαι θετικά προσκείμενος προς το να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τώρα όμως, η βασική προϋπόθεση είναι η καλυτέρευση του οικονομικού πεδίου. Σχετικά με την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, παίζει ρόλο και το πρόσωπο.

Έχει όμως δευτερεύουσα σημασία, δεν είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση τη δική μου και κάποιων άλλων. Σαφέστατα θα προτιμούσα κάποιο πρόσωπο από τον χώρο της κεντροδεξιάς, άλλα έχω ήδη τοποθετηθεί αλλιώς, λέγοντας ότι δεν αποδέχομαι ότι ένας ενωτικός Πρόεδρος υπάρχει όταν προς αναζήτηση υπάρχει (Πρόεδρος) μόνο προς τον χώρο της Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς.

Εκτιμώ ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και στον δικό μου ιδεολογικό χώρο. Η γραμμή της κυβέρνησης είναι να ανοίξει αυτό το θέμα μετά τις γιορτές, στις αρχές του 2015, όπως και πρέπει. Τότε λοιπόν θα έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, θα έχουμε μια εικόνα και τότε εγώ θα μιλήσω για το θέμα».

Διαβάστε επίσης:

Καραμανλής: Ηχηρό χαστούκι ο ΕΝΦΙΑ για την κυβέρνηση