ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία Χαρδούβελη: Δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές»

Ομολογία Χαρδούβελη: Δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές»

Μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι πηγαίνει στο Παρίσι για μια σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να την… αδειάσει!

Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της αυριανής έναρξης των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, ομολόγησε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και πρόσθεσε με νόημα ότι «έχει ανέβει πολύ ο πήχης των προσδοκιών».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά».

«Το γεγονός ότι είναι η αυριανή συνάντηση στο Παρίσι μας ανάγκασε να δουλέψουμε όλο τον Αύγουστο», συνέχισε ο Γ. Χαρδούβελης και τόνισε: «Έχουμε επιταχύνει το έργο μας. Έχουμε φέρει μπροστά πολλά διαρθρωτικά».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος εχθρός μας