ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίκας Χαρδούβελης: Προτεραιότητά μας να εξυπηρετήσουμε την τρόικα

Γκίκας Χαρδούβελης: Προτεραιότητά μας να εξυπηρετήσουμε την τρόικα

Η αξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της, είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν υπουργοί που θα μεταβούν στο Παρίσι, με τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Οικονομικών, έκανε δηλώσεις εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο αν και τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της, δεν έδωσε καμία πληροφορία για την ατζέντα που θα «ανοίξει» στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες μετά τη συνάντηση και για το αν η κυβέρνηση θα αναφερθεί στις φοροελαφρύνσεις, απάντησε:

«Κοιτάξτε, η συζήτηση στο Παρίσι είναι ένας πρόδρομος για το τι θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου. Μας έκανε καλό, διότι δουλέψαμε όλο τον Αύγουστο. Πήγαμε μπροστά σε πολλά πράγματα και θα συζητήσουμε για όλα αυτά».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδούβελης είπε μεταξύ άλλων πως το φλέγον ζήτημα των φόρων (φόρος πετρελαίου, φόρος αλληλεγγύης) δεν βρίσκονται στην Ελληνική ατζέντα και θα μιλήσουν για αυτά μόνο αν παρθεί πρωτοβουλία από τη μεριά της τρόικας. «Αυτά δεν είναι στην ατζέντα. Αυτά όλα, αν τα θέσουν, θα έχουμε απαντήσεις. Αν τα θέσουν», είπε ο υπουργός οικονομικών, πριν ρίξει τη βόμβα:

«Οι δικές μας προτεραιότητες είναι να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας. Με αυξημένη αξιοπιστία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά στη συνέχεια.» Δηλαδή προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι να «πάρουν τα πάνω τους» λίγο τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά να πάρει κι άλλα η τρόικα!

Τέλος, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ και ερωτώμενος αν η κυβέρνηση προγραμματίζει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα οικήματα, αρκέστηκε να πει πως ο φόρος θα κατατεθεί πριν την Παρασκευή, όταν και θα συζητηθεί...