ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Συνεργασία με Β. Ελλάδα για ανάπτυξη τουρισμού

Κεφαλογιάννη: Συνεργασία με Β. Ελλάδα για ανάπτυξη τουρισμού

Εν όψει της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Παρόντες ήταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης, η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης και η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη.

«Το 2014 είναι για τον ελληνικό τουρισμό μια εξαιρετική χρονιά και βλέπουμε ότι αυτό αποτυπώνεται τόσο σε αύξηση των αφίξεων, όσο και σε αύξηση των εσόδων. Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας .Συνεργαζόμαστε με τους φορείς και της Βορείου Ελλάδος προκειμένου όλες οι περιοχές της χώρας να μπορέσουν να στηριχθούν και στον τουρισμό για την ανάπτυξη τους» επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού.

«Είδαμε ότι φέτος η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και στην Ουκρανία έχει μια πολύ μικρή επιρροή στο συνολικό τουριστικό ρεύμα.. Θέλω να σας πω ότι η διαχείριση από πλευράς τουρισμού του θέματος με τη Ρωσία ήταν εξαιρετικά επιτυχής. Είχαμε τα εύσημα και από την ρωσική πλευρά. Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μια από τις βασικές και πολύ σημαντικές μας αγορές, όμως, οφείλω να δώσω έμφαση στο ότι η θεσμική θωράκιση του Ελληνικού τουρισμού είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις στο μέλλον» τόνισε η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη σχολιάζοντας τις επιπτώσεις που είχε στον τουρισμό η κρίση στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης
Συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Αβραμόπουλο