ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Εξήγγειλε τη δημιουργία δύο νέων αντιδημαρχιών - Ορίστικαν οι 10 αντιδήμαρχοι

Καμίνης: Εξήγγειλε τη δημιουργία δύο νέων αντιδημαρχιών - Ορίστικαν οι 10 αντιδήμαρχοι

Τη διεύρυνση του θεσμού των αντιδημαρχιών με τη δημιουργία δυο νέων αντίστοιχων θέσεων, οι οποίες έρχονται να καλύψουν ανάγκες και προβλήματα που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μια εξ αυτών είναι η αντιδημαρχία για την Κοινωνία των Πολιτών, που στόχο έχει τη στενή διασύνδεση και συνεργασία του δήμου Αθηναίων με τις ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών. Η αντιδημαρχία αυτή θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες και τα Διαμερισματικά Συμβούλια. Η δεύτερη είναι η αντιδημαρχία για το παιδί, με αρμοδιότητες στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής περιόδου, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ στόχος καθ' όλη τη θητεία της επανεκλεγείσας δημαρχιακής αρχής είναι η σύμπραξη των διαφορετικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Χαρακτηριστικά δε είπε το εξής: «Καλούμαστε να συμπράξουμε, διαφυλάσσοντας ο καθένας τη διακριτή του φυσιογνωμία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε μέσα σε ένα καθεστώς διαιρέσεων και ασυμφιλίωτων κοσμοθεωριών».

Εντωμεταξύ ορίστηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που θα αναλάβουν τις 10 αντιδημαρχίες. Ο Ανδρέας Βαρελάς, πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, αναλαμβάνει πλέον αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, συνεχίζοντας να έχει τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Καθαριότητας- Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού. Ο κ. Βαρελάς, επίσης, ορίζεται πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.


Η Εύα Κοντοσταθάκου παραμένει αντιδήμαρχος Πολεοδομίας με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλεως και Δόμησης. Η κ. Κοντοσταθάκου ορίζεται, επίσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Γιώργος Αποστολόπουλος του Παναγιώτη, ορίζεται αντιδήμαρχος Πρασίνου και Προστασίας Ζώων με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

Ο Γιώργος Μπρούλιας, μέχρι σήμερα πρόεδρος της Αναπτυξιακής του δήμου, αναβαθμίζεται στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Προμηθειών & Αποθηκών και των τμημάτων Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου, Εσόδων και Εξόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών.

Η Μαρία Ηλιοπούλου, μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομίου, αναλαμβάνει τη νεοσύστατη αντιδημαρχία για το Παιδί με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης. Κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, η συγκεκριμένη αρμοδιότητα υπαγόταν στην αντιδημαρχία Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης, με τη Διεύθυνση Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και τη Διεύθυνση Αποκέντρωσης και Διοίκησης. Ο δήμαρχος Αθηναίων την αναδεικνύει σε ξεχωριστή αντιδημαρχία, καθώς κρίνει ότι το θέμα της εκπαίδευσης ανηλίκων και ενηλίκων χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και κατά την προηγούμενη θητεία, ορίζεται αντιδήμαρχος Κατασκευών και Κτιριακών Έργων με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κτιριακών Έργων. Η συγκεκριμένη αντιδημαρχία αντικαθιστά εν μέρει την προηγούμενη αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η Αμαλία Ζέππου, σύμβουλος του δημάρχου Αθηναίων κατά την προηγούμενη θητεία του, αναλαμβάνει τη νεοσύστατη αντιδημαρχία Κοινωνίας των Πολιτών & Δημοτικής Αποκέντρωσης με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Διοίκησης. Έτσι εκφράζεται η απόφαση του δημάρχου να δοθεί περισσότερη προσοχή στη διασύνδεση του δήμου με την Κοινωνία των Πολιτών και τις Δημοτικές Κοινότητες.

Η Πηνελόπη Γκούμα, πρώην πρόεδρος του 3ου Διαμερίσματος (όπου ανήκουν οι αναπτυσσόμενες εμπορικές περιοχές Μαρκόνι, Βοτανικός, Ρουφ, Κεραμεικός-Μεταξουργείο, Ελαιώνας, Θησείο, Κάτω και Άνω Πετράλωνα), ορίζεται αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Εμπορίου και Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος του Χρήστου ορίζεται αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής - Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Οδοποιίας και Αποχέτευσης, της Διεύθυνσης Κοινοχρήστων Χώρων, της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού και της Διεύθυνσης Σχολικών Κτιρίων. Πρόκειται για διευθύνσεις που ανήκαν στην παλαιά αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων.

Η Μαρία Στρατηγάκη, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας με τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας