ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Όχι άλλα μέτρα εις βάρος των Ελλήνων

Κουβέλης: Όχι άλλα μέτρα εις βάρος των Ελλήνων

Την πεποίθησή του ότι η ΔΗΜΑΡ θα βγει ενισχυμένη και ικανή να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του τόπου μετά το συνέδριο του Οκτωβρίου, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης – Τι είπε για τις αποχωρήσεις, για Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και για τη γενικότερη κατάσταση της Ελλάδας.

«Η συλλογικότητα μας, η συλλογικότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι εκείνη η οποία στηρίζει το κόμμα μας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών προς τη ΔΗΜΑΡ», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της παράταξης στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδας, για να απαντήσει ερωτηθείς:

Παρακολουθούμε τελευταία τις εξελίξεις με τις αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα σας. Που οφείλεται αυτό;

«Τα συγκεκριμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διατύπωσαν πολιτικές διαφωνίες και αποχώρησαν εδώ και καιρό. Απλώς λίγες μέρες πριν, γνωστοποίησαν ευρύτερα ότι δεν μετέχουν του συνεδρίου και αποχώρησαν από τη Δημοκρατική Αριστερά. Δικαίωμα τους, ο καθένας παίρνει το δικό του δρόμο. Αλλά σε κάθε περίπτωση ένα δημοκρατικό κόμμα όπως είναι η ΔΗΜΑΡ, εκείνο που πρέπει να διασφαλίσει είναι η συλλογικότητα.

Αν είχαν πολιτικές αντιθέσεις και διαφωνίες έπρεπε να έρθουν στο συνέδριο, να καταθέσουν τις απόψεις τους και το συνέδριο να λύσει τις οποίες διαφωνίες και αντιθέσεις».

Είναι πρόωρο να συζητάμε σήμερα για την Προεδρία της Δημοκρατίας;

«Αναμφισβήτητα ναι. Η προεδρολογία βλάπτει τη πολιτική ζωή και αποπροσανατολίζει».

Ένα σχόλιο για τη γενικότερη κατάσταση;

«Η γενικότερη κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι συνθήκες ζωής των Ελλήνων πολιτών είναι επίσης εξαιρετικά άσχημες. Υπάρχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος το οποίο πρέπει να αναδιαρθρωθεί και αναμφισβήτητα δεν πρέπει να υπάρξουν και άλλα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Δυστυχώς η πολιτική που εφαρμόζεται, με χαρακτηριστική και κορυφαία αρνητικά τη ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, πλήττει την κοινωνία. Η λιτότητα, η ύφεση, η μεγάλη πληγή της ανεργίας - ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι συμπολίτες μας, άντρες και γυναίκες - είναι τα μεγάλα ζητήματα, στα οποία κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική».

Διαβάστε ακόμα:

Βενιζέλος για ΓΑΠ: Δε θα μου τη βγουν παλικαράκια του μνημονίου!