ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζουν νέα «φιέστα» για τα 40 χρόνια της ΝΔ!

Ετοιμάζουν νέα «φιέστα» για τα 40 χρόνια της ΝΔ!

Η κυβέρνηση συνεχίζει το επικοινωνιακό γαϊτανάκι προβολής εκδηλώσεων χωρίς ουσία, προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας.

Μετά το βάλτο των διαπραγματεύσεων τόσο για το κούρεμα του χρέους, όσο και για τις φοροελαφρύνσεις, οι δυο συνέταιροι της εξουσίας έχουν βάλει πλώρη να βομβαρδίσουν τον ελληνικό λαό μόνο με φιέστες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ρίξει το βάρος τους στις ανασκαφές της Αμφίπολης από όπου και περιμένουν να έρθει το... μεγάλο θαύμα, αλλά και σε εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα 40 χρόνια της ΝΔ.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι με αυτές τις κινήσεις δεν αναστρέφεται το κακό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική αγορά, πλην όμως οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν κάτι άλλο να επιδείξουν σε επίπεδο κυβερνητικού έργου. Το τελευταίο χτύπημα και για τους δύο ήταν η ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ και το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που παρουσίασε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος έκαναν προσπάθειες να «καπελώσουν» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθειες που όμως έπεσαν στο κενό. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες (14/9), την ώρα που ο κ. Τσίπρας παραχωρούσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος είχε προγραμματίσει τη Συνεδρίαση για την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης στο Κάραβελ. Βέβαια και αυτή η εκδήλωση γύρισε μπούμερανγκ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος εδέχθη τα πυρά των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ.

Μπούμερανγκ βεβαίως γύρισε και η ενέργεια του Μαξίμου να μη μεταδώσει η ΝΕΡΙΤ την ομιλία του Τσίπρα από τη ΔΕΘ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Είναι προφανές ότι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ επικρατεί εκλογικός πυρετός. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, Σαμαράς και Βενιζέλος ψάχνουν ήδη ημερομηνία εκλογών αν και επισήμως τις ... ξορκίζουν!

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το μεσημέρι, Σαμαράς και Βενιζέλος συναντώνται εκτάκτως στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα για να συνεκτιμήσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Άλλωστε, οι εισηγήσεις που δέχονται και οι δύο από τους συμβούλους τους είναι να μιλήσουν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες οι οποίες είναι στα... κάγκελα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

Όπως εισηγούνται στον πρωθυπουργό οι σύμβουλοί του: «Η πολιτική συγκυρία επιβάλλει στον Αντώνη Σαμαρά να δώσει το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που τα σενάρια περί προσκλητηρίων και προσχωρήσεων στη γαλάζια πολυκατοικία πληθαίνουν. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένει την πρόσκληση για συνεργασία, ενώ μία σειρά από πρόσωπα όπως οι Χρήστος Ζώης, Νικήτας Κακλαμάνης, Βύρων Πολύδωρας, Μίκα Ιατρίδη κλπ σε κάθε ευκαιρία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής, αν ο Πρωθυπουργός κάνει στροφή στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, το γενικό πρόσταγμα για την προετοιμασία των επετειακών εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνεργασία με Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Γιώργο Κουμουτσάκο, τη Μαριάννα Πυργιώτη από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, αλλά και την ομάδα επικοινωνίας της Συγγρού.

Οι κατευθύνσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι πολύ συγκεκριμένες, με την κορύφωση των εκδηλώσεων να προγραμματίζεται για το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα, όπου ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί καταθέτοντας την πλατφόρμα για τη Νέα Ελλάδα, αλλά και για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

To μήνυμα ενόψει των εορτασμών μάλιστα, φρόντισε να το στείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Real News και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δε συζητά απλά την "επανένωση" της κεντροδεξιάς αλλά μια «ανασυγκρότηση της παράταξης, που θα φέρει κοντά όλους όσοι βρέθηκαν κάποια στιγμή εκτός, αλλά "πιστεύουν στις αρχές (μας) και στηρίζουν τη δύσκολη προσπάθειά (μας)»

Εκτός όμως από την εκδήλωση στην πρωτεύουσα, σχεδιάζεται και άλλη μία, στη Χαλκιδική, τον τόπο που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πραγματοποίησε το 1ο Συνέδριο της ΝΔ το 1979, στο οποίο όρισε ως κυρίαρχη ιδεολογία του κόμματος τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Η εκδήλωση θα έχει κεντρικό θέμα της τον ιδρυτή της ΝΔ και θα επικεντρωθεί στην προσφορά του στην Ελλάδα αλλά και στη χώρα. Εκεί, αναμένεται να υπάρξει γαλάζιο προσκλητήριο σε όλες τις γενιές του κόμματος, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να δούμε παλιές μορφές πολιτικών που πέρασαν από τη γαλάζια παράταξη και στη συνέχεια ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους, όπως ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Ερωτηματικό πάντως παραμένει η στάση των Καραμανλικών, μιας και το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σκαμπανεβάσματα στη σχέση Μαξίμου - Κ.Καραμανλή, με τον τελευταίο να στηρίζει - με την παρουσία του - την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, αλλά στη συνέχεια μέσω διαρροών να "συστήνει" στον Πρωθυπουργό πρόωρες εκλογές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να συμπέσουν με την επιστροφή της τρόικα στην Ελλάδα, κάτι που μάλλον δεν πρόκειται να επιτρέψει στους γαλάζιους να στήσουν χαρές και πανηγύρια.

Από την άλλη μεριά, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χειριστεί ο κ. Σαμαράς το θέμα της Νέας Ελλάδας, καθώς είναι γνωστές οι αντιδράσεις και οι προβληματισμοί του «Καραμανλικού μπλοκ» για το όλο εγχείρημα το οποίο μπορεί να μετατρέψει την ιστορική παράταξη του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή σε δεξιά ΕΛΙΑ...

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος για ΓΑΠ: Δε θα μου τη βγουν παλικαράκια του μνημονίου!

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το μεσημέρι της Δευτέρας