ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης κατά Κωνσταντινόπουλου: Μάλλον δε γνωρίζετε τίποτα για το ΕΣΠΑ

Σταθάκης κατά Κωνσταντινόπουλου: Μάλλον δε γνωρίζετε τίποτα για το ΕΣΠΑ

Να απαντήσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην κριτική που άσκησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στον Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του σχετικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της αναδιανομής κοινοτικών πόρων, ανέλαβε ο Γιώργος Σταθάκης.

Στην ανακοίνωσή του, το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει: «ο όψιμος υφυπουργός επί του ΕΣΠΑ μάλλον δε γνωρίζει τίποτα για το ΕΣΠΑ.

Έτσι “περιχαρής” δήλωσε ότι τα χρήματα του παλιού ΕΣΠΑ είναι δεσμευμένα σε προγράμματα απασχόλησης, το έκτακτο πρόγραμμα απασχόλησης των 500 εκατομμυρίων ευρώ είναι επίσης δεσμευμένο σε προγράμματα απασχόλησης και πρόλαβε σε ένα μήνα να κλειδώσει και το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με τον προσωπικό σχεδιασμό του».

Ως εκ τούτου: «Καλούμε λοιπόν να δημοσιοποιήσει πόσες φορές, πότε και σε τι έκταση έγιναν αναθεωρήσεις στο παλιό ΕΣΠΑ ανάμεσα στο 2007 και το 2013. Εάν αυτές ήταν πολλές και μεγάλης έκτασης, τότε μπορεί να αφήσει τη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να σχεδιάσει ένα ενιαίο πρόγραμμα απασχόλησης με πνοή και αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμα:

Κωνσταντινόπουλος σε Τσίπρα: Εχετε άγνοια σε θέματα κοινοτικών χρηματοδοτήσεων

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία τους