ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατά Σταθάκη και Δούρου για ΕΣΠΑ

Οδ. Κωνσταντινόπουλος κατά Σταθάκη και Δούρου για ΕΣΠΑ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξαπολύει βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες της Κουμουνδούρου γύρω από τη διαχείρηση του ΕΣΠΑ.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, "ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αφορμή την επικίνδυνη παροχολογία και τις ανέξοδες και αδιέξοδες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ για αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το κοινωνικό πρόγραμμα και απαντώντας στην αντίδραση του υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη που επαναλαμβάνει τις αοριστολογίες περί των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, επαναλαμβάνει την πρόσκληση προς κάθε αρμόδιο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθουν στο ΥΠΑΑΝ, ώστε η κάθε πλευρά να μιλήσει με έργα και κοστολογήσεις και να διαπιστωθεί ποιος υπόσχεται και λογαριάζει «χωρίς τον ξενοδόχο».

Ο κ. Σταθάκης μάλιστα, ελέγχεται για την αξιοπιστία του καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι αναφορικά με τα κεφάλαια προερχόμενα από το ΤΧΣ και το ΕΣΠΑ, τόσο για τη δυνατότητα άντλησης όσο και για το ύψος των κεφαλαίων, επικαλείται διαφορετικά ποσά (9 δισ.) από την ηγεσία του κόμματος (11,5 δισ.) και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είναι καιρός αν μη τι άλλο να συντονίσουν τα κομπιουτεράκια τους.

Επίσης καλείται η κ. Δούρου -αλλά και όποιος άλλος περιφερειάρχης ανά την Ελλάδα ενστερνίζεται τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αναθεωρήσεων του ΕΣΠΑ-, να απαντήσει ποια συγκεκριμένα έργα του ΕΣΠΑ είναι διατεθειμένη να απεντάξει για να εξασφαλίσει τα δις που υπολογίζει το κόμμα της".