ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 23 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

Στις 23 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

Για τις 23 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στις 12.30 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η γερμανική καγκελαρία.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και θέματα ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής.

Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Κριστιάνε Βιρτς, η επίσκεψη του κ. Σαμαρά εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της καγκελαρίου με ξένους ηγέτες.

Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με το εάν η συνάντηση αφορά και την προετοιμασία για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η Γερμανίδα εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα συζητηθούν διάφορα επίκαιρα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, αλλά και την Ευρώπη και την εξωτερική πολιτική και παρέπεμψε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί μετά τις συνομιλίες.

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης και το εάν το τέλος του προγράμματος σημαίνει και τέλος της τρόικας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η τρόικα θα εξετάσει και πάλι την πορεία του προγράμματος εντός του μήνα και πρόσθεσε ότι όλα τα επιπλέον ερωτήματα θα συζητηθούν το φθινόπωρο, ενώ χαρακτήρισε πρόωρη οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκαν 5,5 εκατ. ευρώ για στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές