ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Το Δημόσιο ανεβαίνει επίπεδο

Κ. Μητσοτάκης: Το Δημόσιο ανεβαίνει επίπεδο

Παρουσίαση για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται, πραγματοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ιταλική Πρεσβεία της Αθήνας, με αφορμή την ανάληψη της προεδρείας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από την Ιταλία.

Ο υπουργός στάθηκε στην ομιλία του τόσο στα οργανογράμματα που έχουν οριστεί από το υπουργείο, όσο και στην ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο καινοτόμο σύστημα επιλογής προϊστάμενων στο Δημόσιο που εγκαινίασε ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε ότι «με τα νέα οργανογράμματα και τους νέους γενικούς διευθυντές, απαλλαγμένο από περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, το Δημόσιο θα μπορεί να λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στάθηκε στο έργο που πραγματοποίησε στον τομέα της δημόσιας διοίκησης η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στο πρώτο εξάμηνο του 2014, με έμφαση στο ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στη διαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και στον τρόπο με τον οποίο αυτή θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη.

Διαβάστε επίσης:

Π. Φύσσας: Τα μηνύματα των κομμάτων για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του