ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν

Βρούτσης: Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν

Τη διαβεβαίωση ότι «η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη» παρείχε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.

«Οι συντάξεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν και δεν πρόκειται να μειωθούν από εδώ και πέρα», τόνισε ο υπουργός δεσμευόμενος ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας, δεν θα βάλουμε καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα».

Ο κ. Στρατούλης ωστόσο ρώτησε αν «στις επικουρικές θα υπάρξει νέα μείωση», προσθέτοντας πως «επιβεβαιώσατε φόβους και δημιουργήσατε μεγαλύτερες αβεβαιότητες. Δεν είπατε αν δέχεστε αυτά που ζητά η τρόικα».

«Δεν θα μας εμποδίσετε να πάμε τη χώρα μπροστά», απάντησε ο κ. Βρούτσης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κατακερματίσει το επικουρικό σύστημα της χώρας, θα ξαναφέρει τα εφάπαξ στα «τραγικά επίπεδα που ήταν και δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές» και θα επαναφέρει τους «συντεχνιακούς πόρους που είχαν επιβληθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Διαβάστε επίσης:

Γ. Βρούτσης: Κατώτατος μισθός για το 7,69% των εργαζομένων