ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Λαζαρίδης: Μεγάλη ανοησία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Χ. Λαζαρίδης: Μεγάλη ανοησία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση Λαζαρίδη σε Τσίπρα. Ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά είπε στο Μέγκα ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα «είναι φυγή κεφαλαίου» και έκανε λόγο για «σεισάχθεια» σε 35 δισ. ευρώ ιδιωτικό χρέος.

Με δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης προσπάθησε να αποδομήσει το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Λαζαρίδης έκανε λόγο για «μεγάλη ανοησία» του ΣΥΡΙΖΑ που -όπως ανέφερε- οδηγεί σε χειρότερη ανθρωπιστική κρίση.

«Δημιουργείται η προσδοκία στην αγορά ότι θα μου χαρίσουν όλα τα χρέη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι από την ώρα που βγαίνουμε στις αγορές, δεν υπάρχει η έννοια του χρηματοδοτικού κενού.

«Έχουμε τη δυνατότητα να μη ζητάμε δανεικά», είπε και τόνισε «μέχρι τώρα ήμασταν κάτω απ' το νερό και μας έδιναν ανάσες», αλλά όπως είπε, «τώρα είμαστε πάνω απ' το νερό και θέλουμε να μας δώσουν ώθηση».

Μεταξύ άλλων, πάντως, ο κ. Λαζαρίδης προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και ονομαστικά, αλλά όχι άμεσα, θα μειωθεί σαν ποσοστό του ΑΕΠ γιατί θα αυξάνεται το ΑΕΠ», είπε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι έχει τεθεί ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως «η μεγάλη γκάμα των πιο οδυνηρών μέτρων και αυτών που πραγματικά θα έπλητταν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου έχουν αποκλειστεί».