ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ προς Δούρου: Εγκαταλείψτε την ανενδοίαστη συγκάλυψη των παρανόμων

ΠΑΣΟΚ προς Δούρου: Εγκαταλείψτε την ανενδοίαστη συγκάλυψη των παρανόμων

Νέες αιχμές κατά της Ρένας Δούρου άφησε το ΠΑΣΟΚ για το θέμα του επανελέγχου των δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Χαριλάου Τρικούπη καλεί την περιφερειάρχη Αττικής «να εγκαταλείψει την ανενδοίαστη προστασία και συγκάλυψη των παρανόμων».

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και την υφυπουργό, Εύη Χριστοφιλοπούλου, παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Θοδωρή Λιβάνιου.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «στηρίζει κάθε προσπάθεια που ενισχύει τη διαφάνεια και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την ισονομία μεταξύ των πολιτών», και συμπληρώνει ότι «γι' αυτό και έχει πάρει σαφή θέση για την ανάγκη ενίσχυσης και ολοκλήρωσης των ελέγχων που αφορούν παράνομες πράξεις με ευθύνη των εμπλεκομένων μερών και όχι "αλλαγή κριτηρίων" ως εμφανίζουν ψευδώς οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, «να εγκαταλείψουν την ανενδοίαστη προστασία και συγκάλυψη των παρανόμων και να αντιληφθούν ότι έχουν την υποχρέωση να συντάσσονται με ό,τι εξυπηρετεί το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας».

Κατά τη συνάντηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τους σχεδιασμούς και τις αρχικές επεξεργασίες του σε σχέση με τις αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, «οι οποίες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα έχουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η συζήτηση θα έχει περιεχόμενο μόνον όταν αφορά μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, η οποία πρέπει, όπως υποστηρίζει, να βασίζεται σε ένα νέο, μόνιμο και αποδεκτό σύστημα αξιολόγησης, που θα ψηφισθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Επίσης, επισήμανε ότι δεν πρέπει να θιγούν περαιτέρω οι κατώτερες κλίμακες του μισθολογίου που αφορούν τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, ενώ αναφέρει ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξουν και συναντήσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

H αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε για το σχέδιο νόμου του υπουργείου που αφορά στην ενίσχυση της διαφάνειας και την ενδυνάμωση του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το οποίο επεξεργάστηκε η κ. Χριστοφιλοπούλου, και με το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υποχρεώνονται όλοι όσοι επιχορηγούνται από το Δημόσιο με ποσό άνω των 3.000 ευρώ (ΜΚΟ κ.λπ.), να δημοσιεύουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τον απολογισμό της διαχείρισής τους.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο γραμματέας της Κ.Ο., Παναγιώτης Ρήγας, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για θέματα Οικονομίας, Γιάννης Κουτσούκος, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Καρύδης και ο υπεύθυνος Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, Χρήστος Πρωτόπαπας.