ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FR: «Εάν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία, η τράπουλα θα ξαναμοιραστεί»

FR: «Εάν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία, η τράπουλα θα ξαναμοιραστεί»

Με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού ασχολείται και η Frankfurter Rundschau, η οποία σχολιάζει: «Όπως και τότε (σ.σ. εννοεί την τελευταία επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο) έτσι και σήμερα παραμένει ασαφές πόσο θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο Σαμαράς σαν πρωθυπουργός.

Αυτό εξαρτάται επιπλέον και από το εάν η καγκελάριος θα τον ενισχύσει. Ο Σαμαράς θα εξηγήσει στη Μέρκελ ότι δεν υπάρχουν πολιτικά περιθώρια για την επιβολή πρόσθετων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα. Η χώρα είναι πολιτικά και κοινωνικά τελείως κατεστραμμένη. (...) Ο Σαμαράς ελπίζει στην κάλυψη της Μέρκελ κυρίως σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους».

Το άρθρο καταλήγει αναφερόμενο στις πιέσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς από την αντιπολίτευση: «Ο Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμά του πριν από δέκα μέρες. Προβλέπει νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, μείωση της φορολογίας και κοινωνικές παροχές, οι οποίες σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών θα κόστιζαν γύρω στα 27,2 δισ. Εκτός αυτού ο Τσίπρας θέλει να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών. Υπάρχει λοιπόν η τάση στους δανειστές να μεταθέσουν τις διαπραγματεύσεις για το χρέος μέχρι ο Σαμαράς να παρακάμψει το σκόπελο των προεδρικών εκλογών. Εάν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία, η τράπουλα θα ξαναμοιραστεί».

Διαβάστε επίσης

Handelsblatt: «Ο Σαμαράς θα διαβεβαιώσει την Μέρκελ ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές»