ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες

Μέρκελ: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες

«Ευχαριστώ για το γεγονός ότι η Ελλάδα δείχνει θετικά δείγματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη. Θετικά μηνύματα στον τομέα του τουρισμού, πολλοί τουρίστες Γερμανοί πηγαίνουν με χαρά στην Ελλάδα». Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλίας της η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είπε η γερμανίδα Καγκελάριος: «Μιλήσαμε και για τις επόμενες αποφάσεις τόσο με την Τρόικα όσο και με την ΕΚΤΑ. Διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους για το επόμενο διάστημα. Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποίησεις».

«Η Γερμανία υποστηρίζει την Ελλάδα, με την Task Force και υπάρχει πολύ στενή συνεργασία, βελτίωση του τομέα της Υγείας, κ.λπ. Ειδικά για τους πολίτες είπε: «Ξέρω πόσοι είναι άνεργοι στην Ελλάδα, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους πολιτες».

Ο κ. Σαμαράς αφού ευχαρίστησε την κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα μας έχει κάνει όλα όσα είχε δεσμευθεί ο ίδιος και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα. Επίσης, είπε στην Καγκελάριο ότι η χώρα μας δεν έχει ανάγκη νέων δανείων.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Γυρισμός πίσω δεν υπάρχει