ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσιάζει τις θέσεις του κόμματος για τα «κόκκινα» δάνεια

Κύριο σημείο του σχεδίου νόμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα» δάνεια είναι η ενσωμάτωση εμπόρων, μικρών και μεσαίων επιχειρηματικών στο πλέγμα προστασίας, οι οποίοι παρέμεναν εκτός, με μόνη εξαίρεση αυτών, οι οποίοι έχουν περιέλθει ήδη σε προστατευτικό στάδιο.

Δεύτερο βασικό σημείο είναι ότι στον υπολογισμό της ρύθμισης θα λαμβάνονται υπόψη τα χρέη προς τρίτους. Επομένως, οι τράπεζες θα πρέπει να αναμένουν για όσο διάστημα χρειαστεί να τελειώσουν αυτές οι υποχρεώσεις των δανειοληπτών και αφού υπολογιστεί και το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης, τότε θα υπολογίζεται το ποσό της ρύθμισης.

Επίσης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν εξωδικαστική συμβιβαστική διαδικασία εκτίμησης και επίλυσης των «κόκκινων» δανείων. Αν όμως ένα από τα δύο μέρη δεν θέλει να συμμορφωθεί με αυτή τη διαδικασία, τότε το λόγο θα έχουν τα δικαστήρια. Εάν, δηλαδή, ο δανειολήπτης αποστείλει δήλωσή του προς την τράπεζα για να επιλυθεί συμβιβαστικά το χρέος του και η τράπεζα δεν απαντήσει εντός 15 ημερών ή απαντήσει αρνητικώς, τότε ο δανειολήπτης καταφεύγει στην τακτική δικαιοσύνη.

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα των «κόκκινων» δανείων παραχωρεί αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρουσιάζει την πρόταση νόμου που κατήρτισε η Γραμματεία Τεκμηρίωσης του κόμματος για τα «κόκκινα» δάνεια.

Η συνέντευξη Τύπου παραχωρείται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας 20.

Διαβάστε επίσης:

Οι μεγάλες μπίζνες της Άνγκελα στην Ελλάδα