ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγματα της «διαπλοκής» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοίγματα της «διαπλοκής» στον ΣΥΡΙΖΑ

Βλέποντας την ραγδαία άνοδο του Τσίπρα, μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεκδότες άρχισαν με την προσφιλή τους μέθοδο το στενό πρέσινγκ στην Κουμουνδούρου

Δεν παίζονται με τίποτα οι «ολιγάρχες», βαρόνοι των Media και οι μεγαλοεργολάβοι και άλλοι επιχειρηματίες της εγχώριας διαπλοκής.. Ενώ μέχρι χθες λασπολογούσαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ τώρα ψάχνουν διόδους επικοινωνίας, βλέποντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοδυναμίας. Είναι όμως τόσο προβλέψιμοι και τραγικοί που συνεχίζουν «έρποντας» το ίδιες μεθόδους, τρομοκρατημένοι για όσα θα χάσουν και κυρίως όσα θα κληθούν να επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία, αφού το μεγάλο πάρτι λαμβάνει τέλος...

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, την τελευταία περίοδο όλο και πυκνώνουν οι «ρεβεράντζες» προς την Κουμουνδούρου και προσωπικά προς τον Αλ. Τσίπρα από συγκεκριμένα ΜΜΕ, συστημικά και από εκδότες που μέχρι χθες άκουγαν ΣΥΡΙΖΑ και… βγάζουν φλύκταινες!

Διακριτικά μεν προς το παρόν, είναι η αλήθεια, αλλά πάντως τα ανοίγματα έχουν αρχίσει. Και γίνονται με τις εξής μορφές:

- Προσκλήσεις για… γεύματα ή δείπνα «γνωριμίας».
- Προτάσεις του τύπου «τι θέλετε να σας περάσουμε»;
- Ακόμα πιο… προωθημένες προτάσεις , όπως «θέλετε να μας στείλετε κάνα-δυο αρθρογράφους»;

Γνωρίζουμε, ότι τέτοιου τύπου προσεγγίσεις έχουν επιχειρηθεί από γνωστούς (πολύ γνωστούς!) εκπροσώπους του συστήματος.

Ο στόχος, προφανής. Να ελεγχθούν οι εξελίξεις, στο βαθμό που αντιλαμβάνονται ότι μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον αναπόφευκτη, ακόμα και με πιθανή αυτοδυναμία. Γι' αυτό και θεωρούν καλό για τα δικά τους, φυσικά και μόνο συμφέροντα, να εγκλωβίσουν τον Αλέξη Τσίπρα σε λογικές ενσωμάτωσης και σε σχήματα «υπεύθυνα», σαν το «μεγάλο συνασπισμό» ας πούμε (με τη Ν.Δ.) ή σαν μια κυβέρνηση με… προοδευτικό πρόσημο (σας έχουμε ξαναμιλήσει γι’ αυτήν, είναι η πρόταση Βενιζέλου)!

Είναι οι ίδιοι γραφικοί εκδότες που έβλεπαν τους πρωθυπουργούς από τις πίσω πόρτες του Μαξίμου και οι ίδιοι που διακινούν τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας αντιστέκονται σε αυτές τις… πρόθυμες «προσφορές», όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Δεν θέλουν να νοθευτεί η γραμμή τους, καθώς αυτή είναι και μια από τις βασικές αρχές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πλεονέκτημα σε σχέση με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που τώρα... θερίζουν για τα δεινά που έχουν «σπείρει» στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια που άσκησαν και ασκούν τη διακυβέρνησή της.

Τονίζουν μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι εντελώς διαφορετικό το να υπάρχει μια ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων και των εξελίξεων, απ' το να αποδεχτούν με έναν τέτοιο τρόπο την ήδη επιχειρούμενη νόθευση των θέσεών τους και ειδικά αυτών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της διαπλοκής.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τσακίσει τη διαπλοκή είναι αδιαπραγμάτευση και από αυτή και μόνο τη στάση του έχει ήδη κερδίσει πολλά, καθώς οι Ελληνες εξακολουθούν να βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξαφανίζονται για να θησαυρίζουν οι λίγοι και εκλεκτοί των μνημονιακών κυβερνήσεων...

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Ένας επικοινωνιακός… καταστροφέας

Πάμε φουλ για πρόωρες εκλογές!