ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Καμμένου στην κυβέρνηση – Ξέρουν πως έχουν αποτύχει

Επίθεση Καμμένου στην κυβέρνηση – Ξέρουν πως έχουν αποτύχει

Επικριτικός για μια ακόμα φορά προς την κυβέρνηση και τη μνημονιακή της πολιτική εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1

Ο κ. Καμμένος τόνισε αρχικά πως μαζί με τον βαρύ χειμώνα, έρχεται και η ανεργία η οποία και φέτος θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες Έλληνες. Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε έμφαση στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση και το γνωρίζει και η ίδια. «Ξέρουν πως έχουν αποτύχει» είπε για την πολιτική που έχουν ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η συγκυβέρνηση και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τιμή του πετρελαίου: «Τι να την κάνουμε την ελάφρυνση; Είδαμε την ελάφρυνση στο πετρέλαιο. Πόσο ελαφρύνθηκε το πετρέλαιο; Πήγε στο 1,11 στην καλύτερη περίπτωση, όταν θα γίνει η ελάφρυνση που προαναγγέλλουν. Πόσο είχε το πετρέλαιο θέρμανσης το 2010; Εξήντα πέντε λεπτά. Είναι σχεδόν στη διπλάσια τιμή.

Τι ελάφρυνση να γίνει αυτή τη στιγμή, όταν έχουν επιβληθεί τέτοιοι φόροι στα ακίνητα που δεν μπορούν να καλυφθούν από έναν πολίτη που έχει ένα ίδιο εισόδημα με το 2007, το 2008, το 2009 και δεν έχει εισοδήματα στο ακίνητό του και πληρώνει τους τρεις ΦΑΠ-που δεν τους έχουν πληρώσει οι περισσότεροι-έναν ΕΝΦΙΑ ο οποίος είναι αντισυνταγματικός φόρος, ένας φόρος κατά της ευρωπαϊκής συνθήκης, που οδηγεί στη δήμευση του σπιτιού του Έλληνα;

Τι να κάνει κανείς όταν βλέπει ότι πλέον με την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν οδηγηθεί σε λουκέτο, με αποτέλεσμα η ανεργία να αυξάνεται; Και το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτή η πολιτική.

Για να υπάρξει μια καινούργια πολιτική - κακά τα ψέματα - δεν αρκούν κάποιες φοροελαφρύνσεις και αυτό ισχύει και για τη σημερινή και για μια αυριανή κυβέρνηση και απευθύνομαι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ χρειάζεται μια βίαιη μεγάλη πτώση της φορολογίας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις άλλες χώρες. Όταν στη Βουλγαρία, στην Αλβανία, στα Σκόπια, στην Τουρκία, η φορολογία κυμαίνεται από 8-10% για τις επιχειρήσεις και εδώ είναι 29%, όταν η φορολογία στα φυσικά πρόσωπα είναι πάλι στο ίδιο ποσοστό και εδώ είναι 45% δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός. Όσο πατριώτης και να είναι ένας επιχειρηματίας στη Βόρεια Ελλάδα, για να μη μεταφέρει την έδρα του στη Βουλγαρία θα πρέπει να είναι ήρωας.

Δηλαδή, τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρξει μια νέα φορολογική πολιτική η οποία μάλιστα να έχει συνταγματική ισχύ, όπως είναι ο νόμος για τη ναυτιλία. Για δέκα χρόνια δηλαδή, ανεξάρτητα από τι πολιτικές αλλαγές θα γίνουν, πρέπει να περάσει ένας φορολογικός νόμος με μια ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή και το ποσοστό αυτό του φόρου να είναι μικρότερο από τις γύρω χώρες, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναπάρει μπρος. Αν δεν πάρουμε τέτοια μέτρα ώστε να παγώσουν, να διαγραφούν και να σβήσουν οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν πρόκειται να μειωθεί η ανεργία.

Αν δηλαδή, σε έναν επιχειρηματία που αυτή τη στιγμή έχει βάλει λουκέτο και χρωστάει στο ΙΚΑ, στην εφορία, στην αγορά, στις τράπεζες και έχει φτάσει σε αδιέξοδο, δεν του δώσουμε τη δυνατότητα να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, λέγοντάς του ότι ο φόρος σου θα είναι αυτός, σου κόβουμε κάποια, αυτά που πράγματι δεν οφείλεις, είναι το ποσοστό σου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κάποια άλλα στα ρυθμίζουμε σε 100, 200, 250 δόσεις, ώστε να μπορέσει να βγάλει το λουκέτο, να προσλάβει ξανά δύο υπαλλήλους, δεν θα προχωρήσει τίποτα.

Γιατί είναι σε αδιέξοδο τα ασφαλιστικά μας ταμεία; Γιατί πηγαίνουν για κλείσιμο όλα τα ασφαλιστικά ταμεία; Γιατί από την 1/1/2015 οι συντάξεις, χωρίς τις επικουρικές, θα είναι 450 ευρώ για κάποιον που δούλεψε 35 χρόνια; Για τον απλό λόγο ότι η σύνταξη που εκταμιεύεται από το ταμείο είναι η σύνταξη που περιγράφει ο κ. Σαμαράς, η σύνταξη που εισπράττεται από τον συνταξιούχο είναι η σύνταξη που ξέρει ο συνταξιούχος ότι παίρνει. Από τα 1300 ευρώ, δηλαδή, μιας σύνταξης που εκταμιεύεται από το ταμείο, ο συνταξιούχος εισπράττει 850 ευρώ. Τα υπόλοιπα που πηγαίνουν; Τα υπόλοιπα πάνε σε αυτή τη μεγάλη μαύρη τρύπα, που λέγεται χρέος».

Για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Καμμένος ήταν κατηγορηματικός: «Πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό φόρο που θα οδηγήσει στην οριστική εξόντωση των Ελλήνων. Την ώρα που η ανεργία αυξάνεται, η φορολογία ανεβαίνει και το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η πολιτική που ακολουθείται. Εγώ δεν θα τον πληρώσω. Να προσφύγουν οι πολίτες κατά του ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα σκοπεύω να μιλήσω για αυτό με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κουβέλη, ώστε να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο κατά του ΕΝΦΙΑ».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε μια σύγκριση των Ελλήνων επιχειρηματιών με αυτούς γειτονικών χωρών, καταλήγοντας πως πλέον όποιος επιχειρηματίας από τη χώρα μας δε μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό είναι «ήρωας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Όταν έξω η φορολογία είναι στο 9% κι εδώ στο 29%, μόνο ένας ήρωας δε θα μεταφέρει εκεί την έδρα του.»

Οι λύσεις που πρότεινε για την ανακούφιση των πολιτών, είναι να παρθούν μέτρα ώστε να «παγώσουν» οι οφειλές και να μπορούν να βγουν τα «λουκέτα» από τις επιχειρήσεις. Να μπορεί να απασχολήσει δύο εργαζόμενους, πληρώνοντας πολλές δόσεις για τις οφειλές.

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση, ήταν ξεκάθαρος. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε ποτέ με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ».

«Κύριε Παπαδάκη, αυτή η Νέα Δημοκρατία, εάν έβλεπε κανείς τα στελέχη τα οποία είναι στην πρώτη γραμμή, αυτούς που καλείτε και εσείς, δεν μιλάω για νέους βουλευτές, όλες οι μεταγραφές που έκανε ο κ. Σαμαράς, προσωπικά, είναι στελέχη που ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής, είχε αποκαλέσει ακραία στοιχεία, με τα οποία δεν συνεργάζεται. Τα «πρώτα βιολιά» στη Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή, που την εκπροσωπούν και στα πάνελ, είναι ο κ. Βορίδης, ο κ. Πλεύρης, ο κ. Γεωργιάδης, είναι πολιτικοί οι οποίοι ξεκίνησαν από το ΛΑΟΣ, άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν και στο παρελθόν να προσχωρήσουν στη Ν. Δημοκρατία, τους απέκλεισε και ο κ. Καραμανλής, τους είχε αποκλείσει παλαιότερα και ο Μητσοτάκης και ο Έβερτ και ο Αβέρωφ και ο Ράλλης και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτά τα στελέχη, λοιπόν, έχουν αλλοιώσει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας.

Το δεύτερο, Πολιτική Άνοιξη. Ο κ. Σαμαράς, λειτουργεί με ένα στενό επιτελείο το οποίο δεν ανήκε ποτέ στη Νέα Δημοκρατία. Θα σας θυμίσω ότι και τα στελέχη που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή και εκπροσωπούν εκδοτικές οικογένειες, ήταν αυτοί οι οποίοι επιτέθηκαν στη Νέα Δημοκρατία. Και για να πω συγκεκριμένα - εγώ με τον άνθρωπο δεν έχω κάτι προσωπικό - ο κ. Ψυχάρης είναι ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, που στο πρωτοσέλιδο του «Βήματος» παρουσίαζε τον Καραμανλή, την ημέρα της εκλογής του, με το αντίγραφο της Ντόλυ, δηλαδή του πρώτου κλωνοποιημένου προβάτου. Αυτά όλα, είναι πράγματα που δεν ξεχνιούνται.

Ο δε Σαμαράς, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι είναι εκείνος ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης, που ψήφισε Πρόεδρο Δημοκρατίας και δεν ανετράπη τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο άνθρωπος που σε δημόσιες συνεντεύξεις του δήλωνε ότι «δεν γυρίζω ποτέ στη Νέα Δημοκρατία» και είναι και εκείνος που έριξε την κυβέρνηση, για ποιο λόγο; Για το λόγο της ονομασίας της Μακεδονίας και σήμερα το όνομα της Μακεδονίας πωλείται, παραχωρείται χωρίς να «πέσει ντουφεκιά» από την ίδια την κυβέρνηση Σαμαρά. Γι' αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία».

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε και μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ΑΝΕΛ δεν διαπραγματευόμαστε έδρες και καρέκλες. Έχουμε έντιμη πρόταση, κάποιες κόκκινες γραμμές και βασικά θέλουμε και τηρούμε απόλυτη στάση στα εθνικά μας θέματα. Προστασία του όρου Μακεδονία, προστασία της Θράκης. Υπό προϋποθέσεις λοιπόν μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να υπάρξει. Ποτέ όμως με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία». Τέλος, για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε: «Παλεύανε το καλοκαίρι να βρούνε βουλευτή μας που θα τον ψηφίσει, όμως τους ξεζουμίσαμε»!

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη βουλευτή του κόμματος, Ραχήλ Μακρή, επισημαίνοντας πως «Η κ. Μακρή ξεκάθαρα είναι μια πολύ καλή βουλευτής, η οποία έκανε πολύ καλή δουλειά. 'Όμως υπέπεσε σε ένα τεράστιο σφάλμα. Την ημέρα που παρουσιάζαμε τα «κόκκινα» δάνεια παρασύρθηκε σε έναν υβριστικό διάλογο προς στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μέσω του facebook. Εμείς τέτοιο πρωτοσέλιδο δεν μπορεί να επιτρέψουμε να βγαίνει όταν κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια, όταν τα στελέχη μας είναι στα ειρηνοδικεία για να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς, όταν οι βουλευτές μας είναι ενωμένοι και δυνατοί σε μια συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα και αγωνίζονται για να μπορέσουμε να περάσουμε το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που με κόπο κάναμε όλοι μας και παρουσιάσαμε από την Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να υπάρχουν άλλου είδους πρωτοσέλιδα που απασχολούν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Διαβάστε επίσης:

Με άγριες διαθέσεις έρχεται στην Αθήνα η τρόικα