ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Παπαμιμίκου - Τζιτζικώστα

Πόλεμος Παπαμιμίκου - Τζιτζικώστα

Βαριές κουβέντες του γραμματέα της ΝΔ για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας - Α.Παπαμιμίκος: Να αφήσει τις τζάμπα μαγκιές ο Τζιτζικώστας

Απάντηση στη χθεσινή τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα πως η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την επαφή της με τις ιστορικές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή έδωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στο Real FM. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αιτιολόγησε με τον τρόπο αυτό την απουσία του από την εκδήλωση των 40 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο ο Γραμματέας της ΝΔ, είπε πως ο Απ.Τζιτζικώστας έλαβε κανονικά πρόσκληση για την εκδήλωση, ζητώντας μάλιστα να του σταλεί και στο προσωπικό του email, ενώ στη συνέχεια επιβεβαίωσε και τη συμμετοχή του. Ο Παπαμιμίκος αναρωτήθηκε τι μπορεί να άλλαξε από την Τετάρτη που συνέβη αυτό μέχρι το Σάββατο, ενώ απάντησε και στα λεγόμενα του κ. Τζιτζικώστα για το κατά πόσο η σημερινή ΝΔ έχει απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές της αξίες.

Πιο συγκεκριμένα είπε: "Τον άκουσα να λέει πως η Νέα Δημοκρατία δεν υπηρετεί στις ιδρυτικές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θεωρεί προφανώς τον εαυτό του πάνω από όσους ήταν στην εκδήλωση. Και στην εκδήλωση ήταν και ο Κώστας Καραμανλής, και ο Πέτρος Μολυβιάτης και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ στην Αθήνα θα είναι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δηλαδή αυτοί γνωρίζουν λιγότερα για τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας από ότι όλοι αυτοί; Ε, δεν είναι ο κ. Τζιτζικώστας πάνω από αυτούς, λυπάμαι."

Η σύγκρουση όμως της Λεωφόρου Συγγρού με τον Απόστολο Τζιτζικώστα φαίνεται πως θα είναι σφοδρή καθώς ο Γραμματέας της ΝΔ δεν έμεινε στα παραπάνω και υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο εξελέγη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας 'τον αν διαφωνεί με την παράταξη να αποφασίσει αν θέλει να μείνει ή να φύγει από το κόμμα.

Πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως ο κ. Τζιτζικώστας δεν έγινε περιφερειάρχης το Μάιο και "με ειδική τροπολογία έγινε Περιφερειάρχης πριν δύο χρόνια και σ' αυτά τα δύο χρόνια πήγαινε κανονικά σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις. Λέει τώρα ότι έβαλε την κομματική ταυτότητα του στο συρτάρι. Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε;"