ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά…

Νικολόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά…

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τν υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανατροπής, με αφορμή τους φόρους στα ακίνητα.

«Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στις ατελείωτες ουρές της οδύνης και της ντροπής, μπροστά από τα γκισέ των τραπεζών για την καταβολή της 1ης δόσης του (ΕΝΦΙΑ) και το πάγιο αίτημα για αύξηση των δόσεων και τα όσα διαρρέουν τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια», ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων την παρακάτω ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: ΤΟ «ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ» ΜΕ ΤΙΣ… 120 ΔΟΣΕΙΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ παίζει με τη φωτιά και στο τέλος θα... καεί η ίδια, «πυρπολώντας» και όσες επιχειρήσεις ακόμα βρίσκονται εν …ζωή!!!

Ακόμη και εφτάψυχη γάτα να ήταν, με τόσες γκάφες με τον ΕΝΦΙΑ ξόδεψε και την τελευταία ζωή που της είχε απομείνει.

Όσα «πέτυχε» και ακόμη δεν έλυσε με τα λάθη, τις παραλείψεις, τις τεράστιες αδικίες στον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δείχνουν ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να συμβεί, εάν τα πράγματα οδηγηθούν για οποιονδήποτε λόγο σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

ΟΜΩΣ, το χειρότερο όλων είναι ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν, και κυρίως τους δανειστές, πως αν δεν της επιτρέψουν να πάρει «ανάσες», πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Να αναφέρουμε ακόμη ένα παράδειγμα της κυβερνητικής αδυναμίας:

Η κυβέρνηση -όπως και πέρυσι τέτοιον καιρό-, συνειδητοποιώντας ότι οι πολίτες έχουν «γονατίσει» από την υπερφορολόγηση και τα χαράτσια, ζητά από τους τροϊκανούς να αποδεχτούν να πληρώνονται τα χρέη σε εφορίες και Ταμεία σε 120 δόσεις.

Οι 120 δόσεις απορρίπτονται από την τρόικα που απαιτεί να γίνουν λιγότερες. Επειδή τα ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ όχι απλώς δεν μειώθηκαν, παρά τις απειλές και τα ληστρικά επιτόκια, αλλά αποτελούν μια ενεργή «βόμβα» που θα τινάξει τους πάντες και τα πάντα στον αέρα.

Επειδή η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, λοιπόν, άρχισε να αφήνει να διαρρεύσει ότι θα γίνουν πολύ περισσότερες οι δόσεις, ανεβάζοντας τον πήχη της ελπίδας των απεγνωσμένων φορολογουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν άλλα.

Επειδή μία λύση, δηλαδή, η οποία θα ήταν μια ευκαιρία για να μπουν στον κρατικό κορβανά, λίγα-λίγα, κάποια χρήματα και για να μπορέσουν οι πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους (δίχως να ζουν υπό καθεστώς τρόμου). Επειδή απ' ό,τι λένε οι πληροφορίες, το αίτημα πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

Ερωτάστε :

1. Γιατί δεν προχωράτε σε ρύθμιση σήμερα, ώστε να εξαλειφθεί αυτό που δεν λύνει το πρόβλημα των υπερφορολογουμένων Ελλήνων;

2. Μέχρι πότε θα δέχεστε να είστε εντολοδόχοι της ξένης τρόικας και όχι του εντολοδόχου Ελληνικού λαού;