ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Εξαιρετικό το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια σύμφωνα με την τρόικα

Ν. Δένδιας: Εξαιρετικό το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια σύμφωνα με την τρόικα

«Το νομοσχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια έχει χαρακτηριστεί κατ' επανάληψη από την τρόικα ως ένα εξαιρετικό νομοσχέδιο, όμως για παράγοντες άλλους, η τρόικα μας καθυστερεί να νομοθετήσουμε». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας στην Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Ο υπουργός ανέφερε, εξάλλου, ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και η προσπάθεια του υπουργείου και γενικότερα της κυβέρνησης είναι να αλλάξει τη νοοτροπία που υπάρχει για το επιχειρείν και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το μείζον θέμα των «κόκκινων» δανείων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει με αγωνία να δει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα "κόκκινα" δάνεια.

Ακόμη το τοπίο είναι θολό, παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει, πριν ολοκληρωθεί η οποιαδήποτε ρύθμιση που φαίνεται ότι αργεί, καθώς θα συνδεθεί με ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, οι πλειστηριασμοί να "παγώσουν" και να παραμείνει πάντα προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα στα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια, θα πρέπει να προστατευθούν οι επιχειρήσεις που, λόγω της κρίσης, αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επωφεληθούν οι μπαταχτσήδες».

Διαβάστε επίσης:

Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα σε ασφαλιστικά Ταμεία και εφορία