ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωμή παρέμβαση τρόικα: Να τα βρουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!

Ωμή παρέμβαση τρόικα: Να τα βρουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
Ρόλο κυβέρνησης "Τσολάκογλου" ετοιμάζει η τρόικα για την κυβέρνηση Παπανδρέου

Ρόλο «κυβέρνησης Τσολάκογλου» φαίνεται πως ετοιμάζει η τρόικα για την κυβέρνηση Παπανδρέου με τη νέα ωμή της παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής και σε εκπροσώπους κομμάτων σε αίθουσα του κοινοβουλίου κάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «να τα…βρουν», προκειμένου η χώρα να αντεπεξέλθει στην πολύ δύσκολη κατάσταση.

Μάλιστα οι τεχνοκράτες ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Σαμαρά στο Ζάππειο και απευθυνόμενοι στους βουλευτές της ΝΔ είπαν, πως η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο.Εάν έχετε προτάσεις, συζητήστε τες με την κυβέρνηση, είπαν στους βουλευτές της ΝΔ τα μέλη της τρόικα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικα είπαν, επίσης, πως εάν δεν είχαν έλθει πριν ένα χρόνο με το δάνειο των 110 δισ.ευρώ, τότε η Ελλάδα ίσως να είχε χρεοκοπήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της επιτροπής Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη στα μέλη της τρόικα τους ζήτησε, να μη θέτουν τόσο στενά χρονικά πλαίσια, τονίζοντας ότι, οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

Οι βουλευτές αναγνώρισαν ότι, το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί από τους δανειστές δεν βγαίνει και συμφώνησαν πως υπάρχει ανάγκη ανανέωσης του προγράμματος.

Ωστόσο έθεσαν το θέμα της «αντοχής» της ελληνικής κοινωνίας στα σκληρά μέτρα, που επιβάλλονται, σχεδόν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα στο λαό.

Η συνάντηση αυτή προκάλεσε πολλές συζητήσεις αφού δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιου θεσμικού οργάνου.Στην συνάντηση δεν μετείχαν όλα τα μέλη της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων και δεν είχαν κληθεί οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν επετράπη η παρουσία των δημοσιογράφων αλλά ούτε και δόθηκε άδεια στους φωτογράφους να τραβήξουν φωτογραφίες.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από τη συνάντηση.