ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κουμπαράς από επιχειρηματίες για να βρεθούν 180 βουλευτές»

«Κουμπαράς από επιχειρηματίες για να βρεθούν 180 βουλευτές»

Για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επικαλούμενος κυριακάτικο δημοσίευμα.

Μιλώντας στο Mega, ο Παν. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επιχειρηματίες - φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο.

Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα - που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews - απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

Όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Εδώ υπάρχει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πριν από τρεις εβδομάδες, εάν αισθάνεται την ανάγκη ο κ. Γιακουμάτος και η κυβέρνηση να το διαψεύσει, ας το κάνει» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρενέβη λέγοντας πως ο κοινοβουλευτισμός θέλει στήριξη κι όχι υπονόμευση.

Στο θέμα παρενέβη και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού.

» Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο 'κουμπαράς' του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες 'καταγγελίες'».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό BHMA FM, 99,5 είπε για τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη: «Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».

Διαβάστε επίσης:

Γιακουμάτος: Το κρέας σήμερα είναι πάρα πολύ φθηνό! (vid)

Κυβερνούν τη χώρα με επικοινωνιακά τρικ!

Βουλευτής Χρυσής Αυγής: Πώς να ζήσεις με 3.500 ευρώ το μήνα;