ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστικό δείπνο εκσυγχρονιστών με… μενού τον Βενιζέλο

Μυστικό δείπνο εκσυγχρονιστών με… μενού τον Βενιζέλο

Δύο τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχουν στη «Δημοκρατική Παράταξη» - Ο ρόλος του Σημίτη και οι «συνιστώσες» της Χαριλάου Τρικούπη

Βραδυφλεγής βόμβα αποδεικνύεται για το ταλαιπωρημένο ΠΑΣΟΚ η εμμονή του Β. Βενιζέλου να προχωρήσει οπωσδήποτε σε ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης», χωρίς να έχει προηγηθεί συνέδριο του κόμματος για να αποφασίσει σχετικά.

Ενώ, η δημοσκοπική κατρακύλα του άλλοτε κραταιού Κινήματος προξενεί και σοβαρότατες αμφισβητήσεις του νυν αρχηγού του, ο οποίος προσπαθεί με κάθε μέθοδο να κρατηθεί στην ηγεσία τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Ωστόσο ο Βενιζέλος με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του «πετυχαίνει» να χάνει και συμμάχους που είχε έως και πρόσφατα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τέως πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εκφράζεται μόνο αρνητικά για τον Βενιζέλο και μάλιστα λέει σε συνομιλητές του, ό, τι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε διάσπαση και διάλυση!

Σε αυτά τα πλαίσια και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε «μυστικό δείπνο» εκσυγχρονιστών στο σπίτι παλιού στελέχους του Κινήματος, που έχει θητεία σε κορυφαία υπουργεία και τα τελευταία χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί απ’ την πολιτική δράση.

Συζητήθηκαν εκτενώς οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι παρόντες στο δείπνο συμφώνησαν, ότι η περαιτέρω παραμονή Βενιζέλου στην ηγεσία οδηγεί σε διάσπαση!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε, ότι μια σειρά στελεχών του εκσυγχρονιστικού στρατοπέδου έχουν επανειλημμένα αρνηθεί προσκλήσεις της ηγεσίας του Κινήματος να συμμετάσχουν, είτε στην Ελιά, είτε στη Δημοκρατική Παράταξη.

Αναφέρουμε ενδεικτικά την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Χρήστο Βερελή, τον Αλέκο Παπαδόπουλο, ενώ στην «Παράταξη» δεν θα συμμετάσχει κι ο Ηλίας Μόσιαλος.

Επίσης αναμένεται να μην είναι παρών στις διεργασίες ούτε ο Γ. Παπανδρέου. Και αυτό άσχετα με το τι θα πράξει ο ίδιος για το μέλλον.

Επίσης αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι δύο τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι παρόντες στο ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης». Πάντως αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο, αν θα αποχωρήσουν και απ’ το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο οι διαλυτικές τάσεις και διεργασίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μετά την αποχώρηση περίπου 200 συνδικαλιστικών στελεχών που θα ιδρύσουν πολιτική κίνηση, ήρθαν οι περίπου 4.000 υπογραφές που συγκέντρωσε η «Κίνηση των 75» με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη σε κείμενο με το οποίο ζητούν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να προηγηθεί αυτού της «Δημοκρατικής Παράταξης», καθώς επίσης και τον τέλος της συνεργασίας με τη Ν.Δ.!

Το επιτελείο του Βενιζέλου εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για το κείμενο αυτό, ενώ παράλληλα αμφισβητεί ότι οι υπογραφές είναι τόσες! Τους εγκαλεί δηλαδή για… λαθροχειρίες!

Μύλος…

Διαβάστε επίσης:

Το ΔΝΤ δεν φεύγει-Νέο μνημόνιο από την πίσω πόρτα