ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κατέθεσε ο Λιάτσος για τα περί χρηματισμού βουλευτών

Τι κατέθεσε ο Λιάτσος για τα περί χρηματισμού βουλευτών

Με την κατάθεση του διευθυντή της εφημερίδας "Contra News" Αιμίλιου Λιάτσου στον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, άρχισε η έρευνα για τις καταγγελίες περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα δήλωσε: «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος τόνισε πως: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Αύριο έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει κάνει δημόσιες καταγγελίες για το θέμα.

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Μόλις ο εισαγγελέας συγκεντρώσει τα πρώτα στοιχεία από τις καταθέσεις θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα του.

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα ο Αιμίλιος Λιάτσος