ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «δηλητηριάζει» την πολιτική ζωή

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «δηλητηριάζει» την πολιτική ζωή

Μία ακόμη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κατηγορώντας τον ότι «επιλέγει επίθεση με όλα τα μέσα, την ώρα ακριβώς που έπρεπε η χώρα να είναι ήρεμη και να προχωρά προς την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση».

«Τρέφονται από τα μνημόνια, τη φτώχεια και τη δυστυχία του κόσμου και ανησυχούν επειδή γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες για να επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να παίζει με το μέλλον των παιδιών τους», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το οποίο ζούμε είναι μια ασύμμετρη κατάσταση. Γίνεται μια διαρκής διαστροφή της πραγματικότητας. Την ώρα ακριβώς που έπρεπε η χώρα να είναι ήρεμη και να προχωρά προς την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, την ώρα ακριβώς αυτή, επιλέγει η αντιπολίτευση μια επίθεση με όλα τα μέσα: Έχουμε ψεύδη, συκοφαντίες, προσωπικές επιθέσεις, τυμβωρυχίες στο απώτερο παρελθόν. Διαχέεται μια γλώσσα του μίσους, απειλές συνεχώς προς εταίρους και αγορές», σχολίασε η κα Σοφία Βούλτεψη στον ραδιοσταθμό ALPHA 989.

Η κ. Βούλτεψη δεν παρέλειψε μάλιστα να υπενθυμίσει την προειδοποίηση Τσίπρα στην Βουλή ότι δε θα αποδεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία αν δεν έχει συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας: «Έχω την άποψη ότι επειδή αυτή τη στιγμή τρέφονται από τα μνημόνια, τη φτώχεια και τη δυστυχία του κόσμου, ανησυχούν επειδή γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια - και με τη βοήθεια των εταίρων και με τη σύμφωνη γνώμη τους - να βγούμε από το μνημόνιο και να προχωρήσουμε με ένα δικό μας πρόγραμμα, που θα το έχουμε φτιάξει εμείς, με βάση τις ανάγκες της χώρας μας, της πατρίδας μας. Έτσι λοιπόν βλέποντας ότι πάμε προς την έξοδο κάνουν το παν για να το εμποδίσουν».

Συμπλήρωσε δε το εξής: «Οι αναφορές του ξένου Τύπου είναι σαφέστατες. Μιλούν για πολιτική αστάθεια και κίνδυνο εκλογών που τρομάζει τις αγορές... Όταν έχουμε το παράδειγμα της Αργεντινής και της Κύπρου, δε νομίζω ότι χρειάζεται άλλη περιγραφή. Υπάρχουν τα παραδείγματα».

Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως «η χώρα πρέπει να είναι ήρεμη για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την έξοδο από το μνημόνιο και να πάει στην επόμενη μέρα... Είναι η μέρα της ελπίδας, όταν η χώρα με το δικό της πρόγραμμα θα επωφελείται από όλα όσα πρέπει να επωφεληθεί, από τον τουρισμό της, από τις εξαγωγές της, από το φυσικό της αέριο, από το πετρέλαιο...», καταλήγοντας: «δεν ξεκινήσαμε εμείς όλη αυτήν τη συζήτηση περί "κουμπαράδων", περί "χρηματισμού βουλευτών", δεν την ξεκίνησε η κυβέρνηση. Η αστάθεια, ο τρόμος, οι απειλές προς πρόσωπα, προς κόμματα, αυτό δεν είναι δημοκρατία».

Λίγο αργότερα μάλιστα η κα Βούλτεψη επέστρεψε… δριμύτερη, έχοντας ακονίσει το «τσεκούρι του πολέμου», υπογραμμίζοντας: «Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες για να επιτρέψουν στον κ. Τσίπρα να παίζει με το μέλλον των παιδιών τους».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αφού μίλησαν για «μέρες του 1965», αφού αναφέρθηκαν σε «κουμπαράδες και εξαγορές», αφού κατήγγειλαν «εκβιασμούς, πιέσεις με παροχές και ανταλλάγματα» και «εκτροπή με χρηματισμό βουλευτών», αφού ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε αναφερθεί σε «σαφάρι εξαγοράς υποστήριξης ψήφων και εξαγοράς συνειδήσεων», σήμερα ο εκπρόσωπός του «με απίστευτο θράσος ψελλίζει ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει για αργυρώνητους βουλευτές παρά μόνο κυβερνητικά στελέχη».

«Εκτός από τη γελοιότητα, το μόνο που προκύπτει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει την πολιτική ζωή με αποκλειστικό του στόχο να δημιουργήσει πολιτική ανωμαλία, να αναστατώσει τις αγορές και να βυθίσει τη χώρα στην αστάθεια».

Διαβάστε ακόμα:

Βενιζέλος για χρηματιστήριο: Βλέπουμε σκηνές από ένα μέλλον, που πρέπει να αποφύγουμε