ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Η πολιτική Μέρκελ θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη

Γκιουλέκας: Η πολιτική Μέρκελ θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη

«Αν συνεχιστεί η πολύ σφικτή πολιτική που επιβάλλει η Γερμανία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη πάρα πολλούς λαούς» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια αναταραχή, σε μία τρομερή οικονομική κρίση και ιδίως οι χώρες του Νότου. Βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία. Η Ελλάδα είναι ο κρίκος μιας αλυσίδας, που αφορά όλες τις χώρες του Νότου» σημειώνει ο κ. Γκιουλέκας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λέει πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει χαράξει έναν συγκεκριμένο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί» και προσθέτει: «Μετά από τρομερές θυσίες του ελληνικού λαού υπάρχουν απτά αποτελέσματα και πρέπει να γίνουν εμφανή στην καθημερινότητα του πολίτη. Οι επόμενες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με αυτά που έχει σχεδιάσει. Εμείς είπαμε ότι έτσι κι αλλιώς φεύγουμε από το μνημόνιο, το οποίο τελειώνει, σταματά η επιχείρηση της τρόικας και από εκεί πέρα συνεχίζεται η συνεργασία με τους δανειστές σε μια πορεία, όπου όμως τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η ελληνική κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ,ο κ. Γκιουλέκας εκτιμά: «Την πρωτοβουλία των κινήσεων συνεχίζει να την έχει η κυβέρνηση. Και το λέω αυτό γιατί από τη μια πλευρά έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ, που έχει δώσει τα ...ρέστα του σε υποσχεσιολογία και παροχολογία, από την άλλη, έχουμε μια κυβέρνηση που προχωρεί υπεύθυνα, σταδιακά και σιγά - σιγά ξεδιπλώνει το σχέδιό της. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η σημερινή απεικόνιση που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις βεβαίως θα ανατραπεί στην πορεία, όταν η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το σχέδιό της και όταν οι πολίτες θα δουν αυτές τις ανάσες στην καθημερινή τους ζωή».

Ο κ. Γκιουλέκας σημειώνει ακόμη ότι υπό προϋποθέσεις η κυβέρνηση μπορεί να βρει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Όταν το κλίμα θα έχει διαφοροποιηθεί, σαφώς υπέρ της κυβέρνησης με τα μέτρα που σας εξήγησα και θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς κάποιοι να κάνουν όνειρα θερινής νυκτός για το τι πρόκειται να συμβεί ύστερα από 4 - 5 μήνες».

Διαβάστε επίσης:

ΚΝΕ για ΣΥΡΙΖΑ: Έφτασες, φίλε, δεύτερος... (vid)