ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Σαχινίδη κατά της κυβέρνησης – Ζητά εθνική συνεννόηση

Αιχμές Σαχινίδη κατά της κυβέρνησης – Ζητά εθνική συνεννόηση

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών διαφωνεί με τις κινήσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως η όλη προσπάθεια περί εξόδου έγινε για "5 ημέρες εφήμερης αντιμνημονιακής δόξας".

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί επικοινωνιακά, αλλά και πολιτικά το θέμα της εξόδου από το ΔΝΤ και το μνημόνιο ασκεί ο Φίλιππος Σαχινίδης, ζητώντας παράλληλα "εθνική συνεννόηση" μεταξύ των κομμάτων για τα θέματα της οικονομίας.

«Οι αγορές να ξέρουν ότι αυτή δεν είναι μία απόφαση που την υποστηρίζει μόνο ένα κόμμα, αλλά έχει συγκροτηθεί ένας εθνικός πυρήνας ισχυρός, ο οποίος αυτή την στιγμή έχει μία ενιαία στάση, και αυτήν θα υποστηρίξει, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα βρίσκεται σήμερα ή αύριο στην κυβέρνηση», σημειώνει ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Σαχινίδης διαφωνεί με τις κινήσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως η όλη προσπάθεια περί εξόδου έγινε για "5 ημέρες εφήμερης αντιμνημονιακής δόξας".

Όσον αφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης, ο Φίλιππος Σαχινίδης σημείωσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν έτοιμο για την έξοδο στις αγορές, γι' αυτό και υπήρξαν αντιδράσεις. «Ξέραμε ότι τελειώνει το 2014 το Μνημόνιο. Οφείλαμε να κάνουμε όλες τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες, ώστε η χώρα να μην τεθεί σε κίνδυνο ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Διότι σήμερα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα και φάνηκε αυτό από τις δηλώσεις τις οποίες αναφερθήκατε και η ΕΚΤ είναι πολύ πιο χαλαρή στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής», εξήγησε.

Ακόμη, ο Φίλιππος Σαχινίδης υπερασπίστηκε τις προσπάθειες την κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, εκτιμώντας πως «δεν μάθαμε από τα λάθη μας».