ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Δεν έχει βρεθεί χώρος για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Τασούλας: Δεν έχει βρεθεί χώρος για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Απάντηση στους 25 βουλευτές της ΝΔ που ζήτησαν να ενημερωθούν γιατί δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Τι απάντησε;

Ότι από το 1993 μέχρι σήμερα (!) δεν έχει βρεθεί ένα σημείο σε ολόκληρη Αθήνα για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του μεγάλου στρατηλάτη.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, χωρίς να παραγνωρίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη διαθέσιμου ανοιχτού δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας, ευελπιστεί ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας, ανέφερε η απάντηση.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Τασούλας, "το 1993, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού, Ντόρας Μπακογιάννη, φιλοτεχνήθηκε από τον αείμνηστο ακαδημαϊκό και γλύπτη Ιωάννη Παππά έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αφού αγοράστηκε από το ΥΠΠΟ εν συνεχεία δωρήθηκε στον δήμο Αθηναίων, με σκοπό τη μελλοντική ανέγερσή του σε κατάλληλο δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας".

"Το θέμα απασχόλησε κατ΄επανάληψη το δήμο Αθηναίων στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι πλείστοι των ανοιχτών δημόσιων χώρων, στους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας", ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός και προσθέτει ότι η πρόταση του δήμου Αθηναίων να τοποθετηθεί ο ανδριάντας σε χώρο πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Θησείου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ με ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Απρίλιο του 2012, διότι η εγκατάσταση ενός γλυπτού μεγάλων διαστάσεων δεν αναδεικνύεται στον περιορισμένο χώρο της πλατείας Θησείου και δεν συνάδει με τα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Καραμανλής: «Για δεκάδες χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση η Ελλάδα!»

H τρόικα είναι εδώ!