ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για χρέη και κόκκινα δάνεια συζήτησαν Σαμαράς – Χαρδούβελης

Για χρέη και κόκκινα δάνεια συζήτησαν Σαμαράς – Χαρδούβελης

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών - Τα κόκκινα δάνεια και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ψήλα στην ατζέντα της συζήτησης

Μείζον θέμα είναι όπως όλα δείχνουν τα κόκκινα δάνεια και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι επικεφαλής των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος.

Μετά τη σύσκεψη του Γκίκα Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας κύριο Βρούτση, Ανάπτυξης κύριο Δένδια, Δικαιοσύνης κύριο Αθανασίου και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κύριο Πτωχό, με σκοπό να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει συμφωνία της Τρόικα, έστω και εξ αποστάσεως, προκειμένου να φέρει μια ώρα αρχύτερα την ρύθμιση για τα χρέη στο δημόσιο, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που θα φέρει στη συνέχεια ξεχωριστά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε δηλώσεις μετά την αναχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb το θέμα των οφειλών «καίει» στην κυριολεξία την κυβέρνηση αφού μόνο προς την εφορία τα χρέη ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ και τουλάχιστον 15 δισ. είναι τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε επίσης:

Στο Μαξίμου ο Χαρδούβελης – Συνάντηση με Σαμαρά – Βενιζέλο