ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τη «Διαύγεια»

«Καρφιά» ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τη «Διαύγεια»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ για την απόσυρση της διάταξης του υπουργείου Οικονομικών από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου ρίχνοντας νέες βολές κατά του υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία απεσύρθη διάταξη που είχε κατατεθεί στη Βουλή και με την οποία εξαιρούνταν διοικητικές πράξεις από την υποχρεωτική δημοσίευσή τους στη Διαύγεια», τόνισε η Χαριλάου Τρικούπη.

Και πρόσθεσε: «Υπογραμμίζουμε ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών».

Το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι «όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα «Διαύγεια» και τη πλήρη διαφάνεια που εξασφαλίζει στις πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη «Διαύγεια» και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο».

Διαβάστε επίσης:

Νέα κόντρα στη συγκυβέρνηση: Χριστοφιλοπούλου εναντίον Χαρδούβελη