ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς θα εκπροσωπήσει τον Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής

Ο Σαμαράς θα εκπροσωπήσει τον Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της, λόγω της περιπέτειας της υγείας του.


Νωρίτερα σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε ενημερώσει πως ο κύπριος Πρόεδρος εισήχθη σε νοσοκομείο των Βρυξελλών ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία η οποία, όπως διαπιστώθηκε, οφειλόταν σε υψηλή υπέρταση.

Ακολούθησε επικοινωνία του προέδρου της Κύπρου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντόλ. Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, ο πρόεδρος -ο οποίος «είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο ξενοδοχείο του»- ανέπτυξε σε λεπτομέρεια προς τους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου.

Ύστερα από συνεννόηση, οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Κύπρου θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Διαβάστε επίσης:

Αναστασιάδης: Δεν θα παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου