ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σάρωσε» ο Πατούλης στις εκλογές της ΚΕΔΕ

«Σάρωσε» ο Πατούλης στις εκλογές της ΚΕΔΕ

Με απόλυτη πλειοψηφία εξελέγη πρώτη δύναμη στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη.

Σε σύνολο 487 ψηφισάντων, η παράταξη του κ. Πατούλη - που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία - έλαβε 251 ψήφους και την απόλυτη πλειοψηφία με 16 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας, Απόστολο Κοιμήση, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Έλαβε 124 ψήφους και 8 έδρες.

Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε 47 ψήφους και κατέλαβε 3 έδρες.

Τρεις έδρες κατέλαβε και η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αγ. Ιωάννη Ρέντη- Νίκαιας, Γιώργο Ιωακειμίδη που έλαβε 51 ψήφους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 11 ψήφους και δεν καταλαμβάνει καμία έδρα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να εκλέξει το Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Πατούλης σημείωσε:

«Προχωρούμε ενωμένοι και μαζί «αλλάζουμε σελίδα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με πρόγραμμα, συνέπεια και μέσα από ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων δημιουργούμε μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να την καταστήσουμε και πάλι πρωταγωνιστή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Με δυνατή φωνή, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις και με ισότιμη μεταχείριση, δημιουργούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μας αξίζει. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην ψηφοφορία και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Κίνημα Ανατροπής».

Διαβάστε επίσης:

Η παράταξη του Γ. Πατούλη πρώτη δύναμη στη ΚΕΔΕ