ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδούβελης: Ενίσχυση των μέτρων ελέγχου των μεγάλων οφειλετών

Χαρδούβελης: Ενίσχυση των μέτρων ελέγχου των μεγάλων οφειλετών

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του μηχανισμού παρακολούθησης των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου και την ενίσχυση των εισπράξεων των χρεών τους προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Υποστηρίζοντας την τροπολογία που καθορίζει το νέο τρόπο ρύθμισης βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία, λόγω της κρίσης.

«Πιστεύω και ελπίζω ότι η αντιπολίτευση θα ανταποκριθεί θετικά και θα ψηφίσει τις τροπολογίες της κυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι παραμένει δέσμευση της κυβέρνησης η ενίσχυση των μέτρων συμμόρφωσης και ελέγχου για τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου.

Στη βάση αυτή ανακοίνωσε σειρά δράσεων, όπως η βελτίωση του μηχανισμού παρακολούθησης των μεγάλων χρεών, με τη συνδρομή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, με την ενσωμάτωση στοιχείων από τις ΔΟΥ και στοιχείων από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο εκχώρησης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στον ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ