ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την σημασία της οδικής ασφάλειας τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε διημερίδα

Την σημασία της οδικής ασφάλειας τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε διημερίδα

Τη σημασία της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στη Ελλάδα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης στην ομιλία του στην «Διημερίδα ενημέρωσης των αρχών οδικού ελέγχου της νομοθεσίας μεταφορών».

Η διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέταρο του υπουργείου αφορούσε την ενημέρωση των αρχών οδικού ελέγχου της νομοθεσίας μεταφορών, με σκοπό το συντονισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων σε φορτηγά εθνικών και διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ο υπουργός αφού υπογράμμισε ότι το κράτος έχει υποχρέωση να διασφαλίζει ένα περιβάλλον σταθερό και υγιές στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, επισήμανε ότι «το θέμα των ελέγχων απ΄όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου πρέπει να αποκτήσει έναν χαρακτήρα μονιμότητας και τελικά να περιβληθεί με τον τύπο του νόμου».

Επ' αυτού, ανακοίνωσε ότι υφίσταται πρόταση νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα συμπεριλάβει όλες τις ανάγκες, σε ένα νόμο.

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι υπάρχει πολιτική βούληση και απόφαση για την επιβολή των συγκεκριμένων μέτρων και την τήρηση του νόμου, με ριζικές αλλαγές.

«Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Το κράτος οφείλει να απαντά στις ανάγκες των ανθρώπων και της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοίδης.