ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούσσος: Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν σε χουντικές εποχές

Ρούσσος: Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν σε χουντικές εποχές

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το άκουσμα του ύμνου του ΕΑΜ που ακούστηκε κατά τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον δήμο Χαλανδρίου.

«Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν σε χουντικές και προχουντικές εποχές», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Σίμος Ρούσσος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ρούσσος επεσήμανε ότι «η εθνική αντίσταση έχει αναγνωριστεί από το 1982» και συμπλήρωσε πως «κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να μας γυρίσουν σε εποχές πριν από το 1982, όπου τα τραγούδια και οι μελωδίες που εξέφραζαν αυτό το πνεύμα αντίστασης και αλληλεγγύης μέχρι το 1944, πρέπει να εξαφανιστούν».

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου παρατήρησε ότι παίχθηκε μια μελωδία, 26η – 27η ανάμεσα σε 27 άλλες μελωδίες που παίζονται συνήθως στις παρελάσεις. Είπε ακόμη στον πρώτο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου το 1944, παρέλασαν και τμήματα του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ υπό τους ήχους αυτών των τραγουδιών.

«Κάποιοι», πρόσθεσε, «θορυβούνται από μελωδίες. Ξέρω ότι οι μελωδίες ηρεμούν τα άγρια θηρία, υπάρχουν ανθρώπινα ένστικτα που δεν ηρεμούν ούτε με μελωδίες και μάλιστα μετά από 70 χρόνια».

Σχετικές ειδήσεις