ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Θεοδωράκης: Να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες για το Κυπριακό
Με τονγενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού συναντήθηκε επικεφαλής του Ποταμιού, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Κύπριος πολιτικός στην Αθήνα.

Ο κ. Θεοδωράκης σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

«Προς το καλό της κυπριακής υπόθεσης και του ελληνισμού» πρέπει «να ξαναέχουμε συνομιλίες, να έχουμε λύσεις, όσο κι εάν έχει απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο- δεν μπορεί παρά να προσδοκούμε ότι δεν θα επαναπαυτούμε στο σημερινό καθεστώς και κάποια στιγμή θα έχουμε κάποια λύση για την Κύπρο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε ότι νιώθει «μια συγγένεια και από παλιότερα με αρκετές από τις απόψεις που έχει εκφράσει το ΑΚΕΛ στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε ως «πολύ παραγωγική τη συζήτησή» του με τον κ. Θεοδωράκη με κύριο θέμα το Κυπριακό, θέμα ύψιστης προτεραιότητας, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «μία σωστή λύση του Κυπριακού είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό».

«Εκείνο το οποίο ζητούμε» πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού «είναι η Τουρκία να προβεί σε εκείνες τις κινήσεις, που θα επιτρέψουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό.

Σχετικές ειδήσεις