ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η συζήτηση για το χρέος συνεπάγεται νέα μέτρα

Κουτσούμπας: Η συζήτηση για το χρέος συνεπάγεται νέα μέτρα

Κάποια στιγμή πρέπει να «σπάσουν οι αλυσίδες των δεσμεύσεων της Ε.Ε.» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ότι μνημόνιο θα υπάρχει και στο μέλλον, αφού η χώρα θα βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως όσο η χώρα κινείται σε αυτό το πλαίσιο, με ή χωρίς τρόικα και ανεξαρτήτως της όποιας σύνθεσης της τρόικας, θα υπάρχουν διαρθρωτικές αλλαγές που για τον λαό σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος των κατακτήσεών του και των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του.

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν αφορά πρόσωπα, αλλά τον ίδιο τον θεσμό, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκά διατάγματα.

Ερωτηθείς αν το κόμμα θα στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν η τελευταία το χρειαστεί, κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση που θα κινείται «εντός των ορίων» και έφερε ως παράδειγμα το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους που ισοδυναμεί, όπως επεσήμανε, με την αναγνώριση του χρέους που όμως δεν το δημιούργησε ο λαός.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί αυτό το ζήτημα, όποια μορφή διαχείρισης - επιμήκυνση ή κούρεμα- κι αν επιλεγεί, τελικά θα προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς θα κινείται στο πλαίσιο της Ε.Ε., ακόμα και χωρίς μνημόνιο.

«Θέλει αλλαγή ρότας από την αρχή, που σημαίνει σύγκρουση με την Ε.Ε.» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «δεν μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα κάνει τα ίδια (με τις προηγούμενες)».

Σχετικές ειδήσεις