ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στελέχη ΓΑΠ: «Ο Βενιζέλος έχει τελειώσει»

Στελέχη ΓΑΠ: «Ο Βενιζέλος έχει τελειώσει»

Με τη φράση «αν ήταν έξυπνος ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έκανε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπως του πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου έστω και αν με αυτό αναζητούσε απόφαση να οδηγήσει το κόμμα στη μετάλλαξη της ΔΗΠΑΡ», νεότερα στελέχη και δημογέροντες του κόμματος προϊδεάζουν για τη στάση τους σε αυτή τη σύγκρουση που παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Του Βασίλη Βασιλόπουλου

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με στελέχη που πρόκειται να ξεκινήσουν από σήμερα και το επόμενο διάστημα να κάνουν δημόσιες δηλώσεις αμφισβήτησης του νυν προέδρου και υποστήριξης του Παπανδρέου, ακολουθώντας το πνεύμα των παρεμβάσεων Ραγκούση, Σαχινίδη και Μωραΐτη, αλλά και πολλών Νομαρχιακών επιτροπών που αρνούνται να πάρουν μέρος στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Σημειώνεται ότι δεν είναι αμελητέα για αυτά τα στελέχη η κινητικότητα στη νεολαία, ιδιαίτερα η προγραμματισμένη συγκέντρωσή της στο Βελλίδειο.

Από τα όσα λένε οι άνθρωποι που έχουν αφετηρία από τις εποχές του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, «ο Βενιζέλος έχει τελειώσει και ότι και να κάνει δεν μπορεί να ξεφύγει από το αδιέξοδο». Μάλιστα εκτιμούν ότι «εάν συνεχίσει το σχεδιασμό του και δεν οργανώσει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου απελευθερώνεται να κάνει νέο κόμμα».

Η τακτική που θα ακολουθήσουν όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα είναι να βγαίνουν δημοσίως «ένας ένας θα κάνει δηλώσεις υπέρ των προτάσεων του πρώην προέδρου».

Αρνούνται βέβαια ότι αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και επιμένουν να λένε ότι «τώρα που έχει ανοίξει το παιχνίδι δεν χρειάζεται κανένας συντονισμός».

Για την ώρα αποφεύγουν να επεκταθούν και να κάνουν προβολή στη επόμενη μέρα αρνούμενοι να απαντήσουν για το τι τελικώς επιδιώκουν ενόψει προεδρικής εκλογής και εάν θεωρούν ότι ένας νέος κομματικός σχηματισμός θα μπορούσε να ανασχέσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Άλλωστε πολλοί εξ αυτών είχαν και έχουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με σημαντικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις