ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νύχτα διαπραγματεύσεων στο Παρίσι

Νύχτα διαπραγματεύσεων στο Παρίσι

Σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές στο Παρίσι, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ με όλα τα δημοσιονομικά θέματα να είναι επί τάπητος και ιδιαίτερο βάρος να δίνεται στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

«Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι.

«Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους, ενώ σημείωσε πως «τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παράλληλα με δημοσιονομική εξυγίανση και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις».

«Έχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ότι η συνάντηση γίνεται σε έναν «ελληνικό χώρο», που είναι το κτήριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Χαρδούβελης απέφυγε πάντως να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, που ως γνωστόν είναι το πιο βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Την Τετάρτη οι δύο πλευρές αναμένεται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 8:00, ώστε οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας. Πάντως, δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Στην ομάδα μετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού είναι παρόντες οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Σχετικές ειδήσεις