ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αστυνομικές αυθαιρεσίες καταγγέλλει η Α. Σταμπουλή

Αστυνομικές αυθαιρεσίες καταγγέλλει η Α. Σταμπουλή

Αστυνομικές αυθαιρεσίες καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία το βράδυ της Τρίτης, 2/12/2014 επισκέφθηκε τους συλληφθέντες της μεγάλης πορείας αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό.

Σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία δεν επέτρεπε στους συλληφθέντες να έχουν επικοινωνία ούτε με τους δικηγόρους τους, αλλά ούτε με τους στενούς τους συγγενείς.

Η κ. Σταμπούλη, σύμφωνα με το left.gr, καταγγέλλει πως πολλοί από τους συλληφθέντες ήταν τραυματισμένοι από τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ στο διάδρομο της ΓΑΔΑ υπήρχαν αίματα.

Οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει τα τηλέφωνα των προσαχθέντων, απαγορεύοντάς τους κάθε επικοινωνία, ενώ αρνούνταν να ενημερώσουν και τους βουλευτές αλλά και τους γονείς των συλληφθέντων, επικαλούμενοι την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μάλιστα πως οι αστυνομικές αρχές, κατά την πάγια τακτική τους, απήγγειλαν κατηγορίες κατά προτίμηση στους τραυματίες, ώστε να αποφευχθούν μηνύσεις κατά της αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων.

Σχετικές ειδήσεις