ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Δεν έχουμε λύσει όλα μας τα εσωκομματικά"

"Δεν έχουμε λύσει όλα μας τα εσωκομματικά"
Ανέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας για την κατάσταση στη ΝΔ...

«Η ΝΔ, προφανώς δεν έχει λύσει όλα της τα προβλήματα, προφανώς όμως είναι και σε καλύτερο δρόμο από ότι ήταν, προέρχεται από μια μεγάλη εκλογική ήττα, θέλει χρόνο προκειμένου να ανασυγκροτηθεί. Εγώ πιστεύω και μετά τις προτάσεις που ακούστηκαν που είναι πολύ συγκεκριμένες του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, ήδη βλέπω ένα κλίμα να βελτιώνεται είναι στο δικό μας χέρι να δουλέψουμε συστηματικά για να μπορέσουμε να πείσουμε ξανά», τόνισε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει τα περί Σαμαροφυλάκων, που εσχάτως ανέφερε ο βουλευτής Τρικάλων, Σωτήρης Χατζηγάκης, περιορίστηκε να πει πως «ο κ. Σαμαράς κάνει ότι καλύτερο μπορεί, από κει και έπειτα αν υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι εμφανίζονται λίγο πιο ένθερμοι ερμηνευτές των λεγόμενων του αυτό γίνεται, γινόταν παγίως, είναι μια κακοδαιμονία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό που μπορεί να χαρακτηρίσει την ηγεσία…»

Για τη Συναίνεση

Με αφορμή τις έξωθεν πιέσεις για συναίνεση αλλά και το επερχόμενο ραντεβού, την προσεχή Τρίτη, Παπανδρέου-Σαμαρά, διερωτήθηκε «Τι μεγαλύτερη πράξη συναίνεσης από το να καταθέτεις συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Με βάσει αυτές τις προτάσεις θα μπορούσε να γίνει συζήτηση η κυβέρνηση αρνείται», χωρίς να θελήσει να προδικάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι ποινικοποίησε την πολιτική ζωή του τόπου και πως συνέπεια αυτής της ποινικοποίησης ήταν να απαξιώσει τους θεσμούς, να απαξιώσει τον κοινοβουλευτισμό.«Την οργή και την αγανάκτηση την δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση όταν επιχείρησε για να βγάλει τις ευθύνες από πάνω της να κατασυκοφαντήσει πολιτικούς. Και δεν συνειδητοποίησε ότι όταν φτάνουμε στο σημείο να κλυδωνίζουμε τον κοινοβουλευτισμό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια άλλη λύση. Δεν θέλουμε τον κοινοβουλευτισμό – μάλιστα. Τι θέλουμε; Απολυταρχία των επιχειρήσεων; Στρατοκρατία; Συνταγματάρχης; Τι; Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όταν κλυδωνίζεις τον κοινοβουλευτισμό κάτι άλλο πρέπει να προτείνεις. Και αυτή την πρόταση δεν την έχουμε ακούσει από κανένα. Και φυσικά μη μου πείτε ότι η πρόταση είναι η αναρχία ή τα περίστροφα;», πρόσθεσε.

Για Εκλογές

«Δεν ζητάς κάτι το οποίο δεν μπορείς να επιβάλεις», τόνισε σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Θεωρώ ότι είναι τελείως ανεύθυνο κάθε λίγο και λιγάκι να ζητάς εκλογές και μην ξεχνάτε ότι εγώ τουλάχιστον είμαι συνεπής σε αυτό που λέω με την έννοια ότι είμαι από τους πολιτικούς εκείνους που έχουν ζητήσει, αν ποτέ, και πρέπει να γίνει, μακάρι να γίνει συνταγματική αναθεώρηση να καθιερωθεί η 4ετία των κυβερνήσεων¨, σημείωσε και ακολουθώντας την κομματική γραμμή τις χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες».

Για Καμμένο

«Κρατάω για τον εαυτό μου την άποψή μου…», είπε χαρακτηριστικά, ερωτώμενος για τις αποκαλύψεις του βουλευτής Πάνου Καμμένου.

«Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω τη στάση κανενός συναδέλφου πολύ περισσότερο επειδή πολιτεύομαι στην ίδια περιφέρεια. Άρα έναν συνάδελφο από τη Β. Αθηνών δεν θα ήταν κομψό να τον σχολιάσω. Προφανώς διατηρώ για τον εαυτό μου την άποψη, θα την κρατήσω και από κει και πέρα ο καθένας κρίνεται για τα λεγόμενά του, τις πράξεις του, και από τις συμπεριφορές του», σημείωσε, διευκρινίζοντας πως με δηλώσεις του «ή επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας, δεν θα ήθελε να επιβαρύνει και να δημιουργήσει ένα ακόμα εσωκομματικό πρόβλημα»

Για Καραμανλή

«Προφανώς πιστεύει ότι δια της σιωπής του βοηθάει περισσότερο τον τόπο. Άρα όταν κάποιος βασανίζεται, εννοώ πιέζεται να μιλήσει και δεν μιλάει τότε σε αυτή την περίπτωση εσείς του ασκείτε κριτική, αυτή η κριτική είναι η βάσανος η δική του, όμως το ότι βασανίζεται από την κριτική σας και παρόλα αυτά δεν μιλάει δείχνει ότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Αυτό γιατί είναι ψόγος;», διερωτήθηκε, σχολιάζοντας την αφωνία του τέως πρωθυπουργού. Προσέθεσε μάλιστα ότι «οι γνώσεις που έχει ο πρώην Πρωθυπουργός δεν είναι οι ίδιες με τις γνώσεις που έχουν οι υπόλοιποι. Άρα αν επιλέξεις να μιλήσεις θα μιλήσεις με ειλικρίνεια. Και ενδεχομένως πρέπει να ξέρεις πότε μιλάς και πότε βοηθάς δια της τοποθετήσεως σου. Προφανώς ο κ. Καραμανλής με την εμπειρία που έχει κρίνει ότι αυτά που έχει να πει μπορεί να μην βοηθούν στην παρούσα φάση. Και αυτό νομίζω ότι είναι εθνικά ωφέλιμο, εάν το κρίνει έτσι».

Για αντιγραφή στις Πανελλαδικές

«Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν…», ανέφερε για το θέμα αντιγραφής στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Αν με είχατε παρακολουθήσει 1-1,5 εβδομάδα πριν στο ελληνικό κοινοβούλιο είχα προειδοποιήσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ότι με τους πειραματισμούς π ου δυστυχώς αυτή τη φορά, αυτή τη χρονιά, για πρώτη φορά σημειώνονται σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο στο χώρο της παιδείας, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πανελλαδικές, εκείνο το οποίο θα καταφέρει είναι να κλυδωνίσει την αξιοπιστία του πιο αδιάβλητου θεσμού, του μοναδικού αδιάβλητου ίσως θεσμού που δούλευε σε αυτή τη χώρα, το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων. Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται και μακάρι όλα αυτά που ως καταγγελίες έχουν ακουστεί, και έχουν σημειωθεί να είναι κενά ουσιαστικού περιεχομένου…» κατέληξε.