ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση σύρθηκε από τη λαϊκή κατακραυγή

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση σύρθηκε από τη λαϊκή κατακραυγή

«Η κυβέρνηση κατ΄ουσίαν σέρνεται στην επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Ήταν μια εξαναγκαστική επιλογή, αφού προηγουμένως η κυβέρνηση διαπίστωσε τα αδιέξοδα των σχεδιασμών της και έχει εισπράξει μια χωρίς προηγούμενο ματαίωση όλων εκείνων των προσεγγίσεων και αναφορών περί εξόδου από το μνημόνιο. Θέλοντας, λοιπόν, αυτή τη στιγμή να διαμορφώσει ένα αφήγημα προς τον ελληνικό λαό, το οποίο όμως θα αποκρύπτει αυτά που έχει συμφωνήσει με την τρόικα, η κυβέρνηση πηγαίνει εσπευσμένα σε αυτή τη διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό ισοδυναμεί με ένα άλμα στο κενό και αντιλαμβάνεται κανείς ότι όταν πηδάει κάποιος στο κενό τι τον περιμένει μετά», εκτιμά.

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στην ονοματολογία για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είναι η πρώτη φορά που το πρόσωπο που θα υποδειχθεί για τη θέση του ΠτΔ έχει πολύ μικρή σημασία με βάση τα πραγματικά πολιτικά επίδικα. Σήμερα το δίλημμα είναι σαφές, όποιος από τους βουλευτές αναλάβει την ευθύνη υπέρ του οποιουδήποτε προσώπου, σημαίνει ότι εξουσιοδοτεί τον κ. Σαμαρά να συνεχίσει στον δρόμο του μνημονίου», σημειώνει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «η δυναμική, που θα αναπτυχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα εξασφαλίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει ότι «συνέχεια στις μνημονιακές πολιτικές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει».

Σχετικές ειδήσεις