ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμο υπουργικό για Μεσοπρόθεσμο και συναίνεση

Κρίσιμο υπουργικό για Μεσοπρόθεσμο και συναίνεση
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι για την κυβέρνηση η εβδομάδα που ξεκινά καθώς θα τεθούν επί τάπητος...

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι για την κυβέρνηση η εβδομάδα που ξεκινά, καθώς θα τεθούν επί τάπητος και αναμένονται εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις αποκρατικοποιήσεις, όσο και στην αναζήτηση συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής.
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν έχουν ολοκληρωθεί και ενδέχεται να μην ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στα μέσα της εβδομάδας οπότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Ωστόσο, αποφάσεις θα πρέπει να αναμένονται για τον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, επισήμανε πως «θα «τρέξουν όσο πιο άμεσα γίνεται» και τόνισε ότι η κρατική συμμετοχή θα εξαλειφθεί «σε εκείνες τις εταιρείες, όπου το κράτος συμμετέχει απλά και μόνον ως επιχειρηματίας.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, πρότεινε τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας, η οποία θα επιβλέπει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας.

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Την Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, πλην της κ. Αλέκας Παπαρήγα η οποία δεν αποδέχθηκε την πρόσκλησή του.
Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.30 π.μ. με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, στις 12.15 μ.μ. με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, στη 1.30 μ.μ. με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, στις 2.30 μ.μ. με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και στις 3.30 μ.μ. με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής αναφέρθηκε στο θέμα της συναίνεσης σημειώνοντας ότι «είναι η ώρα που οι στενά κομματικές αντιλήψεις πρέπει να πάνε στην άκρη και να προβάλει η εθνική ανάγκη.